Demirtaş: 'Esas amacımız çözüme barışa katkı sunmak'

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Barış bize bu kadar yakınken uzanıp onu tutmak dışında bir seçeneğimiz yok” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Belçika’nın başkenti Brüksel’e gitti. Demirtaş’ın, Brüksel’de Kongra Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar ile görüşeceği bildirildi. Demirtaş, Brüksel Havaalanı’nda Anadolu Ajansı’na (AA) yaptığı değerlendirmelerde, “Barış bize bu kadar yakınken uzanıp onu tutmak dışında bir seçeneğimiz yok” dedi.

Demirtaş, “Bütün bu çalışmalarımızın esas amacı çözüme barışa katkı sunmak. Bu çabalarımız ümit ediyorum sonuç verir. Çünkü toplum barış isterse hükümet bu barış isteği karşısında sessiz kalmayacak, kalamayacaktır. Biz Türkiye’de hep şunu söyledik: ‘Biz evlatlarımızı birilerinin iktidar hırsı için feda etmek zorunda değiliz.

Barış bize bu kadar yakınken uzanıp onu tutmak dışında bir seçeneğimiz yok. Savaşa mecbur ölüme mecbur değiliz'” ifadelerini kullandı.

Demirtaş, bir hafta boyunca ülkenin her yerinde miting görüşmeler düzenleyeceklerini belirterek, “Kamuoyunun talebini demokratik basınç haline getirmeyi hedefliyoruz. İnşallah sonuç alırız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER