Demirtaş: Mesele dönüş değil nasıl dönecekleridir!

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Maxmur Mülteci Kampı'nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Demirtaş, Maxmur kampı sakinlerinin geri dönüşüyle ilgili, "Buradaki halkımızın tek derdi dönüş değildir. Asıl dertleri nasıl dönecekleridir" dedi

Demirtaş: Mesele dönüş değil nasıl dönecekleridir!
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Maxmur Mülteci Kampı'nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Demirtaş, Maxmur kampı sakinlerinin geri dönüşüyle ilgili, "Buradaki halkımızın tek derdi dönüş değildir. Asıl dertleri nasıl dönecekleridir" dedi.


BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ailesiyle birlikte Kuzey Kürdistan'dan zorunlu olarak göç edenlerden oluşan Maxmur Mülteci Kampı'nı ziyaret etti. Maxmur Halk Meclisi üyeleri ve Maxmurluların karşıladığı Demirtaş, Şehit Aileleri Kurumu, Maxmur Belediyesini ziyaret etti. Belediye çalışmaları hakkında Eş Başkan Mehmet Kara'dan bilgi alan Demirtaş burada kısa bir açıklamada bulundu. 

"Buradaki halkımız hem 20 yıldır büyük bir mücadele veriyor hem de örnek bir yaşam ile demokratik ve özerk yaşamı inşa ediyor. Buradaki belediye, belediye meclisi hem de tüm kurumlar örgütlü bir toplumun nasıl demokratik özerkliği yaşamsallaştırdığını gözler önüne seriyor" dedi.

Maxmurluların geri dönüşü konusunda da konuşan Demirtaş, "buradaki halkımızın istekleri çok açık ve nettir. Öncelikle Önder Apo'nun özgürlüğünü istiyorlar. Önder Apo özgürleşmeden dönmelerinin mümkün olmadığını söylüyorlar. Eğer bir dönüş olacaksa kendi dillerini, kültürlerini, eğitimlerini ve sağlık hizmetlerini ana dillerinde almak istiyorlar. Maxmur halkı mücadelesini boşu boşuna vermedi. Buradaki halkımızın tek derdi dönüş değildir. Asıl dertleri nasıl dönecekleridir" dedi.

"Mücadelenize büyük bir saygı duyuyoruz. Buradaki demokratik özerkliğin inşası ile gururluyuz. Bu nedenle tüm kamp halkını saygı ile selamlıyorum" diyerek konuşmasını tamamlayan Demirtaş ziyaret ardından Hewler'e döndü. 

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2014, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER