Demirtaş: Ucuz komplolarla irademizi kıramazlar

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, gönderdiği mesajında sivil darbenin bir başka aşaması ile karşı karşıya olduklarını belirtti.

Demirtaş: Ucuz komplolarla irademizi kıramazlar
HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, gönderdiği mesajında sivil darbenin bir başka aşaması ile karşı karşıya olduklarını belirterek, "İrademizi kırabileceklerini sananların bu ucuz komplolarla sadece kendi zavallılıklarını teyit etmiş oldular. Koşular ne olursa olsun demokratik siyasi mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.


Dün gece saatlerinde yapılan operasyonla Amed’teki evinde gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından "örgüt propagandası yapmak" ve "Suç ve suçluyu övmek" iddiasıyla tutuklanan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, avukatı aracılığı ile mesaj gönderdi. Demirtaş'ın el yazısı ile yazdığı mesajı avukatı Mahsuni Kahraman tarafından adliye önünde okundu.

Demirtaş mesajında şunlara yer verdi:

"Hükümet ve Saray öncülüğünde devam eden sivil darbenin başka bir aşaması ile karşı karşıyayız. Ben ve arkadaşlarım bu hukuksuz sivil darbeye karşı her yerde ve her aşamada dimdik durmaya devam edeceğiz. Bizler halkımızın fedakarca yürüttüğü demokrasi, özgürlük ve barış mücadelesini sıkı sıkıya bağlı kalacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bu zulüm günleri direnişimiz karşısında er ya da geç son bulacaktır. İrademizi kırabileceklerini sananların bu ucuz komplolarla sadece kendi zavallılıklarını teyit etmiş oldular. Koşular ne olursa olsun demokratik siyasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Barış çağrımızı yinelemeye devam edeceğiz. Bütün dostlara en içten selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2016, 18:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER