Demirtaş'a 142 yıla kadar hapis cezası istemi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, hazırladığı iddianamede HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a 142 yıla kadar hapis cezası istendi.

Demirtaş'a 142 yıla kadar hapis cezası istemi
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında hazırladığı 500 sayfalık iddianame mahkemece kabul edildi. Hazırlanan 31 fezlekeye dayandırılan iddianemede, hakkında 142 yıla kadar hapis cezası istenen Demirtaş'ın, KCK/TM (Türkiye Meclisi) yapılanması içinde faaliyet gösterdiği, eylemlerinin salt siyasi faaliyet olarak görülemeyeceği, eylemlerin bütün halinde 'Terör örgütü üyeliği' olduğu iddia edildi. 


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hakkında hazırlanan iddianame 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. 500 sayfalık iddianamede, Demirtaş hakkında 2012-2016 yılları arasındaki 31 ayrı eylemden dolayı, 'Silahlı terör örgütü kurma, yönetme', 'Terör örgütü propagandası yapma', 'Suç ve suçluyu övme', 'Halkı kin ve düşmanlığa açıkça tahrik', 'Halkı kanunlara uymamaya tahrik', 'Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme', 'Suç işlemeye açıkça tahrik' ve 'Halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma' iddialarından 43 yıldan 142 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, çözüm sürecinin devam ettiği 2013 yılında Demirtaş'ın Kandil'de PKK yöneticileri ile çekilmiş fotoğrafa da fezleke hazırlanmış olduğu dikkat çekti. 6-8 Ekim eylemleri ve 2012 Newroz’u da Demirtaş’a yönelik suçlamaların içinde yer alıyor. / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2017, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER