Demirtaş'la Yüksekdağ'ın kaç duruşması var?

Cezaevinde bulunan Demirtaş'ın bugün itibariyle 45 duruşması görüldü, 19 duruşması daha var. 32 duruşması görülen Yüksekdağ'ın ise 19 duruşması daha bulunuyor.

Demirtaş'la Yüksekdağ'ın kaç duruşması var?
HDP Basın Bürosu cezaevinde tutulan milletvekillerinin bugüne kadar yapılan ve yapılacak duruşmalarına ilişkin sayıları açıkladı.


“HDP milletvekillerinin bugüne dek toplam 183 duruşması” görüldü bilgisine yer verilen açıklamada, “Milletvekillerimiz bunların birçoğuna, tutuldukları cezaevlerinden SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile katıldı. Bugün itibariyle milletvekillerimizin, ilerleyen günlerde görülecek 84 duruşması daha bulunmaktadır” denildi.

DURUŞMAYA KATILMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Açıklamada Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın duruşmalarına ilişkin şu bilgilere yer verildi:

“HDP Eş Genel Başkanıı Figen Yüksekdağ’ın bugüne dek 32 duruşması görüldü. Bugün itibariyle, gelecek günlerde yapılacak  19 duruşması daha var.

Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bugüne dek 45 duruşması görüldü. Demirtaş’ın şu an itibariyle 22 duruşması daha bulunuyor.

Selahattin Demirtaş; İstanbul, Ankara, Mardin ve Viranşehir’deki duruşmalara fiziken katılmayı talep etti. Ancak bu talebi, mahkemelerce reddedildi. Viranşehir 1. Asliye ceza 16 Mayıs 2017 Salı günü yaptığı duruşmada Selahattin Demirtaş’ın mahkemede bulunma talebini ‘yargılamayı sürüncemede bırakacağı’ gerekçesiyle olarak reddetti.”

Açıklamada Yüksekdağ ve Demirtaş da dahil olmak üzere, cezaevinde tutulan tüm milletvekillerinin önümüzdeki duruşmalara doğrudan katılma taleplerini mahkemeye ilettiği de belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2017, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER