Dersim'de çevre temizliği: Esas olan kirletmemek

Dersim’de Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun da katılımıyla Dünya Nehirler için Eylem Günü'nde çevre temizliği etkinliği düzenlendi.

Dersim'de çevre temizliği: Esas olan kirletmemek

Dünya Nehirler İçin Eylem Günü nedeniyle Dersim'in Munzur ve Pülümür Vadileri'nde çevre temizliği gerçekleştirildi. Temizlik etkinliğine Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) Başkanı Ali Haydar Ben ile Dersimliler de katıldı.

'SALGIN SONRASI İNSANLAR KENDİNİ DOĞAYA ATTI'

Etkinliğin ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, su ve su kaynaklarının insanların en temel ihtiyaçlarından olduğunu belirterek, “Havalar ısındıkça kente yakın noktalarda insanlar piknik yapmaya başladı. Salgın sürecinden kendilerini doğaya attılar bu iyi durum fakat bu süreçte gezdiği toprağı, gördüğü nehri kirletmemek adına insanlarımızın biraz daha duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum. Kirletmemek lazım esas olan kirletmemek, temizlemek değil. Su, hava ve oksijen kadar temel bir ihtiyaç. Sahip çıkılması lazım” dedi.

Etkinliğe destek veren DEDED Başkanı Ali Haydar Ben ise, “Munzur Vadisi Milli Parkı üzerinde yürütülen baraj projelerinin çoğunu iptal etmiştik fakat şu anda baraj şirketleri hamle yapmaya çalışıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar Munzur’umuzu onlara teslim etmeyeceğiz. Mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Bugün 14 Mart Uluslararası Nehirler Günü. Bizlerin doğasını temiz tutması lazım. Piknik yaptığımız zaman çöplerimizi yanımızda götürülelim ve çöp kutularına atalım” diye konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER