Diyarbakır'da Hatipoğlu ve Erdoğmuş mu yarışacak?

İddialara göre AK Parti yerel seçimlerde Diyarbakır için Nihat Hatipoğlu düşünülüyor. Hatipoğlu'nun karşısında ise HDP Diyarbakır milletvekili Nimetullah Erdoğmuş var.

Diyarbakır'da Hatipoğlu ve Erdoğmuş mu yarışacak?
Yerel seçimlerde ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu’nun aday gösterileceği iddia edildi. Hatipoğlu’nun yakın çevresine adaylığa sıcak bakmadığını, aday olması halinde dini alanda büyük boşlukların oluşabileceğinden, siyasete girmek istemediğini söylediği belirtildi.

Birgün’de yer alan habere göre, HDP’nin ise Diyarbakır’da Hatipoğlu’nun karşısına eski müftü, Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş’u çıkaracağı ileri sürüldü.

Öncelikli hedefi 2014 yılında kazanılan ancak daha sonra kayyım atanan 94 belediyenin yeniden kazanılması olan HDP, bunlara 50 dolayında yeni başkanlığı da eklemeyi amaçlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “belediyelere yeniden kayyum atanabileceği” şeklindeki ifadeleri kullanılarak, seçmenin sandığa giderek HDP’li adaylara olan desteğinin arttırılması planlanıyor

HATİPOĞLU’NA KARŞI ESKİ MÜFTÜ ERDOĞMUŞ

HDP kulislerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adaylığı için isimler de dillendirilmeye başlandı. Adayların, AK Parti’nin adayının açıklanmasının ardından duyurulması fikri ağırlık kazandı. İslamcı yazar Nihat Hatipoğlu’nu aday göstereceği konuşulan AK Parti’nin bu hamlesine karşılık eski müftü, Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş’un aday gösterilebileceği konuşuluyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2018, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER