Donald Trump: Putin'e güçlü baskı yaptım

Trump, seçimlere müdahale iddiasının Putin'le görüşmesinde gündeme geldiğini açıkladı. Trump, baskı yaptığını fakat Putin'in iddiayı reddettiğini aktardı.

Donald Trump: Putin'e güçlü baskı yaptım
ABD Başkanı Donald Trump, G20 zirvesi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le gerçekleştirdiği görüşme hakkında açıklamalarda bulundu.


Twitter hesabından paylaşımlar yapan Trump, zirvenin ABD açısından büyük bir başarı olduğunu belirtti. Trump, ABD’nin yaptığı “kötü ticaret anlaşmalarının” bitirileceğini kaydetti.

Trump, Rusya’nın ABD seçimlerine müdahale iddiasıyla ilgili olarak Putin’e, iki kere “güçlü baskı yaptığı” fakat Putin’in bu iddiayı reddettiğini aktardı.

Suriye’de ateşkes konusunda Putin’le anlaşma sağladıklarını belirten Trump, “Şimdi Rusya ile yapıcı bir şekilde çalışmaya başlamanın zamanı!” ifadesini kullandı.

Trump, Putin’le seçimlerin hack’lenmesi ve hacker’ları ele aldıklarını ve siber güvenlik ünitesi oluşturulmasını görüştüklerini aktardı. Ayrıca, Ukrayna ve Suriye’de sorunlar çözülene kadar hiçbir şey yapılmamasını kararlaştırdıklarını açıkladı. (HABER MERKEZİ)

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2017, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER