DSP'den CHP'ye seçim kanunu ziyareti

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek Siyasi Partiler Kanunu ile Seçim Kanunu’na ilişkin önerilerinin yer aldığı çalışmayı sundu.

DSP'den CHP'ye seçim kanunu ziyareti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ı TBMM’de kabul ederek, bir süre görüştü. Aksakal, Siyasi Partiler Kanunu ile Seçim Kanunu’na ilişkin önerilerinin yer aldığı çalışmayı paylaştı.

Aksakal, Siyasi Partiler, Milletvekili ve Yerel Yönetim Seçimleri ile Yüksek Seçim Kurulu Kuruluş Kanunlarında değişiklikler konusunda hazırlanan DSP önerileri çalışmasını paylaşmak üzere TBMM Başkanı, Adalet Bakanı, seçimlere katılma yeterliliğindeki siyasi partilerin genel başkanları ve Barolar Birliği Başkanı’ndan randevu talep etmişti.

Bu kapsamda daha önce İYİ Parti, Saadet Partisi’ni ziyaret eden Aksakal, Kılıçdaroğlu’na Siyasi Partiler Kanunu ile Seçim Kanunu’na ilişkin önerilerinin yer aldığı çalışmayı sundu.

Aksakal, seçimler ve siyasi partiler kanunlarındaki antidemokratik hükümlerin değiştirilmesi ve mevcut yasalarda yer alan bazı konuların yeniden düzenlenebilmesi için partinin hukukçularınca hazırlanan bir dizi öneriyi kitap haline getirerek bugünkü ziyaret kapsamında Kılıçdaroğlu’na ilettiklerini ve demokrasinin gereği olan siyasi partilerin eşit ve hakkaniyetli bir şekilde yapılan seçimler sonucunda oluşacak parlamentonun Türkiye’ye daha iyi hizmet edeceğini söyledi. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2020, 21:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER