DYP, İhsanoğlu’nu desteklemekten vazgeçti

Daha önce CHP ve MHP’nin ‘çatı’ adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyeceğini açıklayan DYP, desteğini çekti.

DYP, İhsanoğlu’nu desteklemekten vazgeçti

 Daha önce CHP ve MHP’nin ‘çatı’ adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyeceğini açıklayan DYP, desteğini çekti. 6 partinin yapacağı İhsanoğlu’na destek açıklamasına katılmayacaklarını duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, Demokratik Sol Parti (DSP) lideri Masum Türker, Demokrat Parti (DP) lideri Gültekin Uysal ve Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) lideri Haydar Baş bugün saat 15.00′te bir araya gelerek bir toplantı yapacak.

Toplantının ardından, uzlaşı adayı olarak belirlenen Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek için hazırlanan ortak deklarasyon yayınlanacak. Daha önceden toplantıya katılacağını duyuran DYP ise İhsanoğlu’nu desteklemeyeceğini açıkladı. Partiden yapılan açıklamada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray’ın DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz’ü arayarak, ‘Demokrat Parti’nin, toplantıya DYP’nin çağrılmasından rahatsız olduğunu’ dile getirdiği belirtildi. Bu durumu saygısızlık olarak değerlendiren DYP, İhsanoğlu’nu desteklemeyeceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2014, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER