Edirne'de milletvekilleri inceleme yaparken mültecilere ateş açıldı: Bir ölü

Edirne Pazarkule Sınır Kapısı'nda sınırın açılmasını bekleyen mültecilere Yunanistan güvenlik güçleri tarafından ateş açıldı.

Edirne'de milletvekilleri inceleme yaparken mültecilere ateş açıldı: Bir ölü
Avrupa’ya gitmek için günlerdir Pazarkule Sınır Kapısı’nda bekleyen mültecilere Yunanistan askerleri ateş açtı. Bazı mülteciler yaralandı. Tampon bölgenin yakınındaki arazide bekleyen mültecilerden yaralananlar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yunan askerlerinin mültecilere silahla müdahale ettiği anda İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’ndan bir grup milletvekili de bölgede inceleme yapıyordu. Edirne Valiliği açılan ateş sonucu bir kişinin öldüğünü beş kişinin yaralandığını açıkladı.


Edirne Valiliği Özel Kalem Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle: “Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyon Başkanı Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile beraberindeki 8 milletvekilinden oluşan heyet inceleme ziyareti gerçekleştirmek üzere bölgeye gelmiştir. Program dahilinde saat 11.00’de Pazarkule Kara Hudut Kapısında Türkiye’den Yunanistan’a geçmek isteyen düzensiz göçmenlerin toplu olarak bulunduğu alanda komisyon üyelerince yapılan inceleme sırasında, Kastanies Sınır Kapısı ile Pazarkule Sınır Kapımız arasındaki bölgede bulunan göçmenlere Yunanistan polis ve sınır birliklerince ses, sis, gaz bombaları, plastik mermi ve gerçek mermiler kullanılarak ateş açılmıştır.  Açılan ateş sonucunda göçmenlerden 3’ü ayağından, 1’i kasık bölgesinden, 1’i kafasından ve 1’i de göğüs bölgesine isabet eden gerçek mermi sonucu toplam 6 erkek şahıs yaralanmıştır. Göğüs bölgesinden yaralanan şu an için kimliği tespit edilemeyen erkek şahıs, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılmış ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir.”

ŞENTOP: AVRUPALI  DEVLETLER UTANÇ DUYMALI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Avrupalı devletler, destekledikleri Yunanistan’ın bu vahşi tavrından utanç duymalı” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2020, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER