Erbil'den Hizbullah lideri Nasrallah'a  yanıt

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü, Mesud Barzani’yle ilgili ifadelerinden dolayı Lübnan Hizbullahı lideri Hasan Nasrallah’a yanıt verdi.

Erbil'den Hizbullah lideri Nasrallah'a  yanıt
Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Cılız bir ses ve acemi bir şekilde Kürdistan Bölgesi ve bir ulusun liderine saldırmanı tuhaf karşıladık.

Sen ki yıllardır kendini görememiş ve yer altında saklanan birisin, nasıl oluyor da kahraman bir halka hakaret edebiliyorsun. Bu yersiz saldırı yerine yıllardır zulüm gören, baskı altında olan bir ulusu savunman gerekirdi.

Erbil ve Kürdistan’ı koruyan başkaları değil Peşmerge Güçleri’ydi. Bununla birlikte bize yardım eden herkese teşekkür ettik ancak sizin temsilciniz olduğu söylenen ve Başkan Barzani’yi ziyaret eden kişinin, kendi türevleriyle birlikte 16, 20 ve 26 Ekim 2017’de Kürdistan’ı işgal etme hedef ve hayalleri vardı. Ancak kahraman Peşmerge’nin direniş ve savunması karşısında, titreyip başları eğik şekilde kafalarını taşa vurdular ve hayalleri mezara girdi.

Düşmanlarının korkusundan başını kaldıramayan sen, senle bir ilgisi olmayan bir ulusa karşı savaş çığırtkanlığı yapıyor. Başkan Barzani, bir ulusun direnişinin sembolüdür ve bir korkak olan sen, yaptığın hakaretlerden daha küçüksün.”

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2020, 19:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER