Erdoğan: ABD'nin bize karşı bir planı olduğu açık

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Erdoğan, 'ABD'nin bize karşı bir planı var' dedi.

Erdoğan: ABD'nin bize karşı bir planı olduğu açık

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu.

Konuşmasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yu eleştirerek başlayan Erdoğan, "Cumhurbaşkanı'nın ve yakınını yurt dışına gönderilmiş paralı söz konusu değil. Sahte kağıt parçalarında bu iddiayı destekleyecek hiçbir bilgi bulunmuyor. ​İddiasını ispat etseydi Cumhurbaşkanlığı makamından ayrılacaktım. Ortada para gönderme işi olmadığına göre aynı tavrı kendisinden bekliyorum "dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

ZARRAB DAVASIYLA TEK TAŞLA BİRÇOK KUŞ HEDEFLENİYOR

"Bu(Kılıçdaroğlu) Zarrab davası ile ilgili açıklamalar yapacakmış. Bu mesele ile ilgili birkaç hususu milletimizle paylaşmak isterim. ABD'deki dava hukukla, adaletle, ticaretle ilgisi olmayan bir 'cambaza bak cambaza' oyunudur. Bu oyun ile tek taşla birçok kuş vurulmak hedeflenmektedir.

AMERİKA'DA 28 ŞUBAT'A BENZER BİR SÜREÇ YAŞANIYOR

Birisi, Suriye ve Irak'taki projeye hız verilmek istenmesidir. Davanın projesi Amerikan yönetimi içindeki bir gruba aittir. Amerika'da ülkemizdeki 28 Şubat dönemine benzer bir süreç yaşanıyor. Eski yönetim bakiyesi bir grubun ülkemiz konusunda Trump yönetiminin iradesine aykırı olarak yönetim izlediği anlaşılıyor.

İddianameye bakılırsa davanın konusu ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımların delinmesine yönelik planının ortaya çıkarılmasıdır.

Uluslararası bir darbe girişimidir. ABD'ye sesleniyorum: Hala 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini anlamadınız mı? Başta FETÖ olmak üzere bunların bütün suçluluarını yargılayıp, müebbet hapse mahkum ederken, bunların dosyaları da size gelirken, hatta bunların ciddi bir kısmı ABD'ye kaçmışken neyi gizlemeye çalışıyorsunuz? Şu anda bu dava ile bunların ilişkisinin olmasını görmeniz lazım. Bunlar da bu davaları takip ediyorum. Ayrıca hiç kimsenin Türkiye gibi bir ülkeyi ABD siyasetindeki çekişmelerin malzemesi haline getirmesine hakkı yoktur.

ABD'nin bu terör örgütünü korumak için neler yaptığını hiçbir inkara meydan vermeyecek şekilde anlatmıştır((SDG'den kaçarak Türkiye'ye sığındığı belirtilen Silo'nun açıklamaları). Biz terör örgütünün Suriye'deki uzantılarını bugün olmazsa yarın, mutlaka tamamen yok edeceğiz. Rakka operasyonundaki DEAŞ militanlarının sürüleceği yer neresi biliyor musunuz? Mısır, Sina çölü. Orada istihdam edilecekler.

ÖZGÜR SURİYE ORDUSU'NU ABD İLE BERABER KURDUK

Biz, Özgür Suriye Ordusu'nu ABD ile beraber kurduk. O zaman PYD, YPG vardı. Hepsinin anası babası PKK vardı. Siz şimdi yeni bir manevrayla SDG'yi kurdunuz. Yeni bir aldatmaca.

KUDÜS MÜSLÜMANLARIN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR SAYIN TRUMP

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımlama yönündeki haberler için üzüntümü iletiyorum. Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir.  Filistin halkının yaraları kanamaya devam ederken, her gün zulümler sürerken İsrail'e destek olarak böyle bir kararın alınması sadece uluslararası hukukun ihlali değil, aynı zamanda insanlık vicdanına vurulmuş ağır bir darbedir. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) dönem başkanı olarak bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Böyle bir adım atılırsa İİT zirvesini İstanbul'da toplayacağız. Sadece bununla kalmayacağız, bu liderler zirvesi ile çok önemli etkinliklerle tüm İslam dünyasını hareketlendireceğiz. Zira, sıradan bir olay değil. ABD bütün işleri bitirdi de şimdi bu mu kaldı? Bu adım diplomatik ilişkilerimizi İsrail'le koparmaya kadar gidebilir.

SİLAHLAR KİME KARŞI KULLANILACAK? YA İRAN YA TÜRKİYE SIKIYSA RUSYA...

Türkiye'nin ABD'ye karşı bir planı yoktur. Ama ABD'nin Türkiye'ye karşı bir planı olduğu açıktır. Buna nereden geliyorsun? Nereden gelmeyeyim? Kuzey Suriye'nin en doğusundan al, şöyle en batısına kadar bir terör koridoru var. Geçenlerde de söylemiştim: Yaklaşık 1300'dü TIR olarak, bu sayılar tırmandı 3 binin üzerine çıktı, bu TIR'larla mühimmat bölgeye geldi. Bu silahlar bölgeye niye gelir? Nerede kullanacak bunu Amerika? Kime karşı kullanacak? Ya İran, ya Türkiye, sıkıysa Rusya.

O ayrıldığım Davos'ta onlara söyledim: Siz paranızın sahibisiniz, siyaset bize ait. Taksitlerini alıyorsunuz, biz bu ödemeleri bitirip ilişkilerimizi keseceğiz dedik. Mesele bu kadar basit. Hukukun ve bürokrasinin imkanları kullanılarak esir alınmaya çalıştığımızda bu tercihle karşılaştık. Milletimize soruyorum: Bu şantaja boyun eğip, ülkemizin anahtarlarını FETÖ ve CHP'ye mi teslim edelim. Bu soruyu milletime gittiğim her yerde milletime soracağım.

Milletimiz meydanı Gezi'de sokakları ateşe veren vandallara bırakmadı. Ben  bu milletle iftihar ediyorum.

TAŞERON DÜZENLEMESİ

Sözlerime son vermeden önce yaklaşık 900 bin çalışanımızı ilgilendiren ve kamuoyunda taşeron olarak bilinen düzenlemeye değinmek istiyorum.  Kamudaki 450.000 ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400.000 işçimiz belediye iktisadi teşebbüslerinde istihdam edilecekler. 23.000 mevsimlik işçilerin hala en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 güne kadar çıkarılabilecek. 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyunda tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz. / EVRENSEL

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2017, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER