Erdoğan, AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan milletvekili aday tanıtım toplantısında, AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı.

Erdoğan, AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen "AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda" konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Yine bir 14 Mayıs arifesinde, 1950’deki inanç ve iradeyle bir kez daha 'Yeter, söz de karar da gelecek de milletindir' demek için bir aradayız." Bizim yeter dememiz bay bay Kemal'in yeter demesine benzemez."

"Hayatlarını bu mücadeleye adamış milletin adamlarının, kiminin sonu dar ağacında bitmiş olsa da yüreklerde yaktıkları; hak, hukuk, özgürlük, kalkınma ateşi hiç sönmedi. Darbeciler süngüleriyle bu ateşi söndürmeyi başaramadı. Vesayetçilerin millete tepeden bakan kibirleri bu ateşi söndürmeyi başaramadı."

"14 Mayıs'ta sandıklar patlayacak mı? Ben ana kademede, kadın kollarımızda, gençlerde bu cesareti görüyorum." 

"İzmir, bu sefer 14 Mayıs'ın farklı olması lazım ha... İzmir ben inanıyorum ki bir başka çıkacak."

"Şu Ramazan'da bakıyorsunuz İslam dünyasından bir ülke 200 ton hurma gönderiyor. Deprem bölgesine... Depremzede kardeşlerimiz iftarını hurma ile açsın diye. Diğeri 100 ton gönderiyor. Bu bir yaklaşımın ifadesidir."

"Dünya sürekli yeni meydan okumalarla kendine yön ararken, Türkiye AK Parti'nin kurumsal tecrübesi sayesinde herkesten bir adım öne geçme şansı yakalamıştır"

"Birileri gibi 'Ne işimiz var Libya'da, Suriye'de, Afrika'da' deseydik milletimizin huzuruna alnımız ak başımız dik çıkabilir miydik?"

"NEYMİŞ DOMATES, PATATES... VAH ZAVALLILAR"

"Geçen akşam bir TV kanalında bir profesör ne dese beğenirsiniz; 'Köprü yapmakla baraj yapmakla, havalimanı yapmakla bu iş çözülmez, soğan patates kaç para onu söyle' diyor. Düşünün barajın yok, havalimanın yok, TOGG'un yok, uçak gemin yok, 'domates, patates kaç para onu söyle'... Bu adam prof... Müsvette bu.... Öncelikle senin profesörlüğünden bu millete ne gelir ya... Eğitimde yoksun, sağlıkta yoksun, ulaşımda yoksun, adalette yoksun, emniyette yoksun... Neymiş domates, patates. Vah zavallı vah. Bunlar olmadıktan sonra senin domatesin de patatesin de olmaz."

"Cumhuriyet Hükümet Sistemini yerden yere vuranlar aynı sistemi at pazarlıkları ile tepe tepe kullanmanın hesaplarını yapıyor. Bunların ülkenin ve milletin hayrını gözetmek gibi bir gayreti yok. Bunların tek gayeleri, eski Türkiye devrindeki gibi milletin derdini ve beklentisini istismar ederek bir avuç muhterise ikbal devşirmek."

"SAFLARIMIZA KATAMADIĞIMIZ İÇİN HAYIFLANDIKLARIMIZ VAR"

"Henüz partimizin saflarına katamadığımız için hayıflandıklarımız var. Etnik, dini, kültürel kimlik siyaseti ile ülkemizi eski günlerine döndürmenin peşinde koşanlar, birlik, beraberlik siyasetini asla anlamadılar. Biz bu milleti içindeki tüm renkleriyle kucaklaşmayı, temel hak ve özgürlükleri lütuf olarak görmemeyi sürdüreceğiz."

"Bay bay Kemal niçin HDP'nin genel merkezinde yaptı görüşmeyi? Acaba o kapalı kapılar ardında ne görüştüler bunları açıkladı mı? Teröristleri serbest bırakma sözü verenler bitmez."

SEÇİM VAATLERİ

"Seçim beyannamemiz 6 ayrı bölüm üzerine, onlarca başlık yer alıyor. Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar yaklaşımıyla hazırladığımız beyannamemizde yer alan tüm hususları tekrarlamayacağım. Beyannamemiz kitap olarak ulaştırıldı. Dijital mecralardan da paylaşıldı. Sokaklarda yüz yüze yapacağımız çalışmalara bırakacağım"

  • "Önümüzdeki dönemde önceliğimiz, elbette 6 Şubat depremlerinin yıktığı şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak olacaktır. 319 bini bir yılda teslim edilecek şekilde, toplam 650 bin yeni konut yaparak, afetin 11 ilimizde ve mücavirinde açtığı yaraları tamamen saracağız."
  • "Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli'yle 81 ili afetlere dirençli şehirler haline dönüştüreceğiz. Vatandaşımızın can ve mal güvenliği her şeyin önünde gelir."
  • "Türkiye Yüzyılı'nın anahtarı olarak gördüğümüz yeni sivil anayasa sözümüzü tutmak için çalışmayı sürdüreceğiz."
  • "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da toplumumuzun hiçbir kesimine hayat biçimi ve kimlik dayatılmasına izin vermeyeceğiz. Aile kurmaya teşvik etmek için her alanda gençlere maddi katkı vereceğiz"
  • "Hayata geçireceğimiz 'gelir tamamlayıcı aile destek sistemi' ile hiçbir hanenin gelirinin belirli bir seviyenin altına düşmemesini temin edeceğiz. Aile Koruma Kalkanı Programı'yla ev hanımlarının emekliliğine destek vermekten her ailede en az bir çalışan olmasına kadar pek çok uygulamayı başlatacağız."
  • "Kaynağı ülkemizin kendi ürettiği doğal gaz ve petrol gelirlerinden sağlanacak bir Aile ve Gençlik Bankası kuracağız."
  • "Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek ülkemizi bu sorundan mutlaka kurtaracağız."
  • "Memurundan emeklisine ve işçisine kadar çalışanlarımızın ücretlerini daima enflasyonun üzerinde artırarak refah düzeylerini yükselteceğiz."
  • "Turizmde 90 milyon turist ve 100 milyar dolar turizm geliri hedefiyle yatırımı ve tanıtımı hızlandıracağız."
  • "Ülkemizi 1 trilyon dolar dış ticaret hacmine ulaştırmaya yönelik hedefimize ulaşana kadar yatırıma, üretime, ihracata yükleneceğiz."
  • "Önümüzdeki dönemde yıllık 5,5 büyüme oranıyla milli gelirimizi bu dönemde 1,5 trilyon dolara, ardından asıl hedefimiz olan 2 trilyon dolara çıkartacağız."
  • "Kişi başına düşen milli gelirimizi önümüzdeki dönemde önce 16 bin dolara, ardından daha yüksek seviyelere ulaştıracağız."
  • "Büyüme sayesinde 5 yılda 6 milyon yeni istihdam oluşturarak işsizlik oranımızı yüzde 7 seviyesine gerileteceğiz."
  • "Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız."
  • "Girişimcilere destekle en kısa sürede 15 adet milyar dolar ve 5 adet on milyar değerinde şirket çıkmasını sağlayacağız."
  • "Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz."
  • "Ankara-İstanbul arasında süper hızlı tren hattı kuracağız."
  • "5G tekonolojimizi herkesin kullanabilmesi için çalışmalara başyacağız."
  • "En büyük 10 uydu operatöründen biri haline getirdiğimiz Türkiye'nin uzaydaki gücünü artıracağız."
  • "TOGG'u 7 yılda 1 milyon aracı yollarda görmemizi temin ederek daha da güçlendireceğiz"
  • "Ülkemizin şartlarına uygun bir üretim planlamasıyla hem verimi hem çiftçilerimizin gelirini yükseltecek bir sistem kuracağız."
  • "Değişen ihtiyaçlara göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni restore ederek Türkiye Yüzyılı hedeflerimize daha fazla katkı verecek şekilde geliştireceğiz." 
  • 5 milyon öğrencimize verilen ücretsiz öğle yemeği desteğini devlet okullarımıza yaygınlaştıracağız.
  • Gençlerin üç temel alanda beceri kazanmalarını sağlayıcı, okul içi ve dışı programlar uygulamaya koyacağız. Bu çerçevede, en az bir müzik enstrümanını kullanabilmeyi, bir yabancı dil konuşmayı ve bir spor dalında lisans sahibi olmayı destekleyeceğiz.
  • Yaşlı bakım sigortası uygulamasını hayata geçireceğiz.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER