Erdoğan'dan ABD'ye: Sen kiminle dans ettiğinin farkında değilsin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ı uyaran ABD'ye Malatya'dan "Sen kiminle dans ettiğinin farkında değilsin" diye seslendi. Erdoğan, Geert Wilders'a da "Hollanda’daki milletvekili müsveddesi; haddini bil, faşizm bizim kitabımızda yok sizin kitabınızda var" dedi.

Erdoğan'dan ABD'ye: Sen kiminle dans ettiğinin farkında değilsin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisinin karikatürünü paylaşarak "Terörist" ifadesini kullanan Hollanda'daki Özgürlük Partisinin Başkanı Geert Wilders'e, Fransa lideri Macron'a ve ABD'ye Malatya'dan tepki gösterdi.

AK Parti'nin Malatya 7. Olağan İl Kongresi’nde konuşan Erdoğan "Milletimizin değerlerine savaş açanlar kimi zaman darbeler kimiz zaman da ekonomik krizlerle dışarıdan destek almışlardır. Başka ülkelerde de benzer süreçler yaşandı. Bu ülkelerde kendi, tarihine husumet besleyen yönetimler nedeniyle felaketlere şahit olduk" dedi ve şöyle devam etti:

KİMİNLE YOL YÜRÜDÜĞÜNÜ HESAP ETTİN Mİ?: Şu an Fransa’nın başındaki zat şaşırmış yatıp kalkıp Erdoğan’la uğraşıyor. Sen önce kendine bak. Bu bir vaka. Hakikatten kontrolden geçmesi lazım. Bir de Hollanda’da bir milletvekili müsveddesi var. O da kakmış bizimle ilgili bir şeyler yazıyor. Bir defa haddini bil. Kiminle yol yürüdüğünü hiç hesap ettin mi?

Faşizm bizim kitabımızda yok. Faşizm sizin kitabınızda var. Bizim kitabımızda ne faşizm ne Nazizm var. Bizim kitabımızda sosyal adalet var. Bu yolda yeri geliyor bir avuç ekmeği fakir fukarayla paylaşmasını biliyoruz. 

İDLİB'DE EVSİZ KALANLARI YERLEŞTİRME GAYRETİNDEYİZ: Suriye’de 4 milyon civarında insanın hepsine sahip çıktık. Şimdi bir de orada briket evler yapıyoruz. İdlib’de evsiz kalan kardeşlerimizi oraya yerleştirmenin gayreti içindeyiz. Biz batıdan teşekkür beklerken sınırlarımız dibinde terör koridoru oluşturma gayretiyle karşılaştık.

Libya’da meşru hükümetin yanında olduğumuz için destek beklerken iftiralarla dışlanmaya çalışıldık. Oradaki meşru hükümetin davetiyle oradayız. Biz Suriye halkının davetiyle oradayız. Zalim Esed’in davetini beklemeye gerek yok. Zalim Esed işine gelenleri davet edebilir.

Doğu Akdeniz’de hamleler geliştirirken engellemelere maruz kaldık. Kafkasya’da Azerbaycan’ın yanında olduğumuz için eleştirilere maruz kaldık.

BAZI ABD'LİLER İLHAM KARDEŞİMİZİ ARIYOR: Şimdi duyuyorum bazı ABD’liler çıkıyor İlham kardeşimizi arıyor, ‘Biz sizin yanınızda kimin yer aldığını biliyoruz. Yeri gelirse yaptırım uygularız’ diyor. Sen kiminle dans ettiğinin farkında değilsin. Yaptırımın neyse geç kalma yap. Biz sizden F-35 için adım attık, para ödedik, vermediniz. Bizi tehdit ettiniz.  Biz kabile devleti değiliz, Türkiye’yiz. Biz Türkiye’yiz, Türkiye.

Ben İHA’yı da SİHA’yı da Akıncıyı’da yapmaya muvaffak olan grubumuzu tebrik ediyorum. SİHA'larımız şu an dünyada örnek haline geldi. Bazı ülkeler önümüzü kesmek istiyor. 

'BU KUTLU YÜRÜYÜŞÜ DURDURAMAYACAKLAR': Güçleri yetse, ellerinden gelse ülkemizi bir kaşık suda boğmak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bıraktıkça yeni sinsiliklerle karşımıza çıkıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar bu kutlu yürüyüşü durduramayacaklar.  Zalimin gücü tükenecektir. Türkiye'nin mücadelesini medeniyetine yakışır şekilde yürütürken kalkınma hedeflerimizden de taviz vermiyoruz. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER