Erdoğan'dan Joe Biden'a tebrik mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı seçilen Joe Biden'a tebrik mesajı gönderdi. Erdoğan mesajında "Önümüzdeki dönemde ABD Yönetimiyle bu doğrultuda yakın çalışma hususundaki kararlılığımızı tekrarlıyor, ülkelerimiz arasındaki güçlü işbirliği ve müttefiklik bağının bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de dünya barışına hayati katkılar sunmaya devam edeceğine inanıyorum" dedi.

Erdoğan'dan Joe Biden'a tebrik mesajı

ABD'de çekişmeli bir seçim sürecinde Donald Trump'ı geride bırakarak ABD Başkanı seçilen Joe Biden'ı birçok ülke lideri tebrik etti. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkeler ise Biden'a tebrik mesajı yollamadı. 

'SEÇİM SONUÇLARININ RESMEN BELLİ OLMASINI BEKLİYORUZ'

Türkiye'nin Biden'a neden tebrik mesajı göndermediği sorulan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik,  "Amerikan seçimlerini çok yakından takip ettik, tartışmaları da takip etmeye devam ediyoruz. Türkiye, seçim sonuçları resmen belli olduğu zaman Amerikan halkına ve Amerikan demokrasisine duyduğu saygı gereği kazananı tebrik edecektir. Biz seçim sonuçlarının resmen belli olmasını bekliyoruz. İtirazlar, tartışmalar oluyor" ifadelerini kullanmıştı. 

'İLİŞKİMİZ KÖKLÜ TEMELLERE DAYANMAKTADIR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı seçilen Joe Biden'a bugün tebrik mesajı gönderdiği açıklandı.

Erdoğan'ın mesajı şöyle: 

“Sayın Seçilmiş Başkan,

Seçim sonuçlarının, dost ve müttefik Amerika Birleşik Devletleri halkı için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Başkan Yardımcılığınız sırasında da birçok vesileyle görüştüğümüz gibi, Türkiye-ABD ilişkileri köklü temellere dayanan stratejik bir nitelik taşımaktadır. 

Günümüzde küresel ve bölgesel düzeyde karşılaştığımız sınamalar, ortak çıkarlar ve değerlere dayalı bu ilişkilerimizi daha da geliştirmemizi ve güçlendirmemizi gerekli kılmaktadır. 

Önümüzdeki dönemde ABD Yönetimiyle bu doğrultuda yakın çalışma hususundaki kararlılığımızı tekrarlıyor, ülkelerimiz arasındaki güçlü işbirliği ve müttefiklik bağının bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de dünya barışına hayati katkılar sunmaya devam edeceğine inanıyorum. 

Seçim başarınızı tebrik ediyor, Amerika Birleşik Devletleri halkının barış ve refahı için en içten dileklerimi iletiyorum.”  / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER