Erdoğan: İzmir depremi CHP'nin enkaz altında kaldığı bir depremdir

İzmir depremindeki yıkımlar dolayısıyla CHP'yi eleştiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "İzmir depremi CHP'nin enkaz altında kaldığı bir depremdir. Kalkıp nasıl iktidara fatura kesmeye yöneliyorsunuz. Sorumlu sizsiniz, bu afetlerin sorumlusu sizsiniz" dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için de "İzmir milletvekilisin kaç saat kaldın? Turistik seyahat yaptın Ankara'ya geri döndün. Bunun adı yüzsüzlükten öte ahlaksızlıktır. Siz parti içi kavgayla uğraşın" ifadesini kullandı.

Erdoğan: İzmir depremi CHP'nin enkaz altında kaldığı bir depremdir

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kocaeli 7. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. Erdoğan'ın konuşmasında şu başlıklar öne çıktı:

ŞUŞA ZAFERİNİ TEBRİK EDİYORUM: Sözlerime, Ermenistan tarafından işgal edilen 7 şehrini, 7 rayonunu ve Dağlık Karabağ'ı kurtarmak için mücadele eden Azerbaycanlı kardeşlerimizin Şuşa zaferini tebrik ederek başlamak istiyorum. 30 yıldır, Minsk üçlüsü tarafından adeta ihmal edilen, aldatılan ve masa başında 30 yıldır akıbeti meçhul olarak bekleyen Azeri Türk kardeşlerimiz, bütün bu sabrın sonunda 'men sabera zafera' diyerek sabrettiler ve zafere ulaştılar. Türkiye en başından beri Azeri kardeşlerinin yanında. Şuşa'nın kurtuluşu, işgal altındaki toprakların kalan kısmının özgürlüğüne kavuşmasının yakın olduğunun da işaretidir. 

BEN DE SİZE AŞIĞIM: (Kocaeli'de olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtmesinin ardından kendisi için atılan sloganlar üzerine) Sevdası büyük, rüyası büyük, davası büyük Kocaeli. Ben de size aşığım.

FİTNE BELASINA BULAŞANIN BU PARTİDE YERİ YOK: Her kim ki milletten koparsa halkla arasına duvarlar örerse kendini ulaşılmaz erişilmez bir yere koyarsa hele hele kibir ve fitne belasına bulaşırsa artık bu partide yeri kalmamış demektir.  Kuruyan dalları budandıkça güçlenen ağaç gibi ülkemizin her köşesine kollarımızı saracağız. 

BAKIN BURASI ÇOK ÖNEMLİ: Bakın, burası çok önemli; Kocaeli'ne 18 yılda eski rakamla 30 katrilyon yatırım yaptık. Hiçbir siyasi partinin geçmişinden böyle bir şey yok. Kocaeli'ne son 18 yılda çeşitli branşlarda toplam 37 spor tesisi kazandırdık. Resmi açılışını bugün yapıyoruz. 9 millet bahçesi projesi bulunuyor. Kocaeli'nde ihtiyaç sahibi vatandaşlara eski rakamla 2 katrilyon kaynak aktardık. Bay Kemal haberin var mı bunlardan?

1 YIL İÇİNDE DEPREMZEDELERE KONUTLARI TESLİM EDİLECEK: İnşallah bir yıl içerisinde oradaki (İzmir) çalışmaları tamamlayacağız ve depremzede kardeşlerimize konutlarını teslim edeceğiz. 1312 adetlik iki konteyner kent kurulmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Bu konteyner kentler iki hafta içinde kullanıma hazır hale gelecek. İzmir'deki hasar tespit çalışmalarını salı gününe kadar bitiriyoruz. Şehirde herhangi bir çadır eksiği veya kalacak yer sıkıntısı yoktur.

AFETLERİN SORUMLUSU SİZSİNİZ (CHP): Deprem gibi acı olayı devlete, şahsıma karşı kullananlara iki çift laf söylemek istiyorum. Deprem başta olmak üzere yaşadığımız afetlerin ardından yaşananları unutmadık. Erzincan depreminden Büyük Marmara depremine kadar ortaya çıkan görüntüleri ya dinledik ya yaşadık. Ülkemizi krizlere sokanların maliyetlerini unutmadık. Kendi sorumlu oldukları yerde, İzmir depremi CHP'nin enkaz altında kaldığı bir depremdir. Başta büyükşehir olmak üzere CHP belediyeleri yok mu? Bunların bütün inşasıyla alakalı adımları müsaade etmediniz mi, ruhsatları siz vermediniz mi? Şimdi kalkıp nasıl iktidara fatura kesmeye yöneliyorsunuz. Sorumlu sizsiniz, bu afetlerin sorumlusu sizsiniz. Kentsel dönüşüm başta olmak üzere hükümetin attığı her adımı engellemeye çalışan bunlar. Millete el uzatmak yerine elleri arkalarında boşboş dolaşan onlar. İzmir milletvekilisin kaç saat kaldın? Turistik seyahat yaptın Ankara'ya geri döndün. Bunun adı yüzsüzlükten öte ahlaksızlıktır. Siz parti içi kavgayla uğraşın. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER