Erdoğan: Tank palet fabrikasına 20 milyar dolar diyen fabrika görmemiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Arifiye'deki fabrika arazisi binası dahil her şeyi ile bedeli 250 milyon doları ancak bulan tesistir. Bu fabrikaya 20 milyar dolar diyen ömründe fabrika görmemiştir ne anlama geldiğini bilmiyordur. Neresinden tutsanız elinizde kalacak bir iftira ile karşı karşıyayız. Yapılan işin adı satış değil işletme devridir'' dedi.

Erdoğan: Tank palet fabrikasına 20 milyar dolar diyen fabrika görmemiştir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İlk Milli Helikopter Motorumuz TEİ-TS1400'ün Teslimi ve Tasarım Merkezi Açılış Töreni"ne İstanbul'daki Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı. Konuşmasında muhalefetin Tank Palet Fabrikası'nın Katar'a devri ile ilgili eleştirilerini gündeme getiren Erdoğan, "Bir iftira ile karşı karşıyayız" dedi.  

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

TÜRKİYE'Yİ HAVACILIKTA ADRES ÜLKE YAPIYORUZ: Bu projeler ile savunma sanayinde yeni bir döneme giriyoruz. Motor geliştirme projesi kapsamında yapılacak yatırımlar ve kazanılacak kabiliyetlerle TEİ kendi alanında ülkemizde rol model haline dönüşecektir. Türkiye'yi havacılık başta olmak üzere, her türlü motor tasarımı ve üretimi alanında adres ülke yapma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz.

ANCAK 250 MİLYON DOLARI BULUR: Arifiye'deki Tank-Palet Fabrikası meselesini bir kez daha anlatmak istiyorum. Arifiye'deki fabrika arazisi binası dahil her şeyi ile bedeli 250 milyon doları ancak bulan tesistir. Bu fabrikaya 20 milyar dolar diyen ömründe fabrika görmemiştir ne anlama geldiğini bilmiyordur. Neresinden tutsanız elinizde kalacak bir iftira ile karşı karşıyayız. Yapılan işlemin adı satış değil işletme devridir. Katarlı yatırımcılara satışı söz konusu değildir. Bu işletme devri yargıya taşınmış ve Yargıtay'da ortada bir hukuksuzluk olmadığı anlaşılmıştır. TSK'nın sınır ötesindeki harekatlardan rahatsızlıklarını dışa vuranları milletimize havale ediyoruz.

50 MİLYON DOLARLIK YATIRIM ŞARTI: BMC bazı projelerinde Katarlı yatırımcılarla ortaklık ilişkisi kurmaktadır. ABD'lilerle, Almanlarla, İngilizlerle ortaklık yaptığımızda ne oluyorsa, ne bir eksiği ne bir fazlasıyla Katarlı yatırımcılarla da aynısı olmaktadır. Borsa İstanbul'un yüzde 10'luk hisse devrinde sergilenen yatırım düşmanlığı ve yatırımcıları menşeiine göre ayrımcılığa tabi tutma zihniyeti burada da kendini göstermiştir. Arifiye'deki fabrika işletme devrinin içinde 50 milyon dolarlık yatırım şartı vardır. Yıllarca TSK'yı tek parti faşizmini sürdürme kalkanı olarak kullananların artık sadece ülke ve milletin ordusu haline gelen bu kuruma tahammülsüzlüklerin sebebini de gayet iyi biliyoruz. Vesayetçilerden, darbecilerden, FETÖ'cülerden arınan TSK'nın vatan sınırlarını korumadaki ve sınır ötesi harekattaki başarılarından duydukları rahatsızlıkları bu tür bahanelerle dışa vuranları milletimize havale ediyoruz. Yatırımlarımız ve teşviklerimizle sanayimize yön verdik.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER