Erdoğan: Tek tip elbisede uygulama bayanlar için farklı olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tek tip elbise uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Sadece duruşmalara gelirken bu insanlar bu tek tip elbiselerini belirlendiği şekilde giyilecek. Bunların içerisinde tulum giyecek olanlar var. Çift şey olarak giyilecek olanlar var. Bayanların giyim şekli çok daha farklı olacak" dedi.

Erdoğan: Tek tip elbisede uygulama bayanlar için farklı olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan’a hareketinden önce havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, 696 sayılı KHK ile getirilen tek tip kıyafet uygulamasının ne zaman uygulanmaya başlayacağıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“En önemli diyeceğim şey bu tek tip elbise meselesi. Bu konuda Adalet Bakanlığı’na inisiyatifi verilen örneğin bayanlarla ilgili çözüm yolu da var. Sadece duruşmalara gelirken bu insanlar bu tek tip elbiselerini belirlendiği şekilde giyilecek. Bunların içerisinde tulum giyecek olanlar var. Çift şey olarak giyilecek olanlar var. Bayanların giyim şekli çok daha farklı olacak. Bu aslında mağdurların mazlumların bir talebidir. ‘Bunlar bizim evlatlarımızı öldürdü, duruşmalara nasıl böyle havalı geliyorlar…’ Bu aslında bu mazlumların talebedir. Bu sese kulak vermenin bir adımıdır. Bu Türkiye’nin kendine mahsus bir olay değil. İşte Amerika’da bu uygulanıyor. Guntanomo’da tek tip elbiselerle orada bir yaşam şekli oluşturulmuştur. Son malum duruşmada bırakın tek tip elbiseyi ayaklarına zincir vurmuş duruşma salonuna getirilmiştir. Bizde böyle bir şey olmayacak. Kelepçeyle getirilecekler.” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2017, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER