Erdoğan Trump'tan sonra Putin'le de görüştü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün ABD Başkanı Donald Trump'la görüşmesinden sonra bugün de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le telefonda görüştü. İki liderin, Suriye'yi ve korona virüsü salgınını ele aldığı belirtildi.

Erdoğan Trump'tan sonra Putin'le de görüştü
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le telefonda görüştü. Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesinden iki gün sonra yapılması dikkat çeken konuşmada, iki liderin Suriye’yi ve korona virüsü salgınını ele aldığı belirtildi.


Kremlin’den yapılan açıklamada, “Görüşmesinin merkezinde, korona virüsü salgınının yayılımıyla ilintili konular yer aldı. Taraflar, hastalıkla mücadele için, sağlık bakanlıkları ve ilgili kuruluşlar üstünden ortak çabalarını artırmaya hazır olduklarını belirttiler” denildi. Buna göre liderler, salgın döneminde Rusya ve Türkiye vatandaşlarının evlerine dönebilmeleri için aralarındaki mevcut koordinasyonu devam ettireceklerini de belirtti.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, görüşmede ayrıca Suriye’deki durum da ayrıntılı bir biçimde ele alındı. Soçi Mutabakatı’na ek olarak 5 Mart’ta İdlib’e ilişkin imzaladıkları protokolde yer alan maddelerin yerine getirilme süreci de konuşuldu. (Sputnik)

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2020, 19:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER