Erdoğan'dan Abdullah Gül'e: 'Yazıklar olsun'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bazı sivillere yargı muafiyeti getiren KHK düzenlemesine karşı çıkan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bülent Arınç'a isim vermeden yüklendi: Büyük bir gürültü kopartıldı. Bu husumet kervanına bizim dava arkadaşlarımız nasıl katıldı, katılıyor? 16 Nisan'da da bugün bu kampanyaya katılanlar, o zaman 'evet' demediler, 'hayır' dediler. Nasıl oluyor da bir anda gidip Bay Kemal'in kayığına biniyorsunuz? Bazı dava arkadaşlarımıza yazıklar olsun...

Erdoğan'dan Abdullah Gül'e: 'Yazıklar olsun'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mahkumlara tek tip elbise zorunluluğunu eleştirmesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu’nu 15 Temmuz darbe girişimine katılanları desteklemekle suçlayan Erdoğan “‘Yahu sen ne cins adamsın be? Sen benim 250 şehidimin yakınlarını düşünmüyorsun” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Kastamonu il kongresinde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi.

YAHU NE CİNS ADAMSIN BE: Ana muhalefetin maalesef bugün başındaki zatın bu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde şehit edilen 34 vatandaşımızın değil de onları alçakça şehit eden katillerin yanında saf tuttuğunu görüyoruz. Tek tip elbise ile ilgili onların yakınları yok mu diyor üzülmeyecekler mi? Yahu sen ne cins adamsın be? Sen benim 250 şehidimin yakınlarını düşünmüyorsun. ‘Onların acaba yakınları, kardeşleri şehit olduğu zaman ne yaptılar’ diye soruyor musun? Niye düşünsün ki, havalimanına gelip Bakırköy’deki belediye başkanının evinde istirahate çekilip televizyondaki darbeyi seyreden bir adamdan başka ne bekleyebilirsin ki. Utanmadan ‘Cumhurbaşkanı bana haber verseydi beklerdim’ diyor. Ben haberi tüm milletime verdim. Biz telefonlarla haberi verdiğimizde on binler, yüz binler meydanlara yürüdü. İstanbul Atatürk Havalimanı’na indiğim zaman on binler oradaydı. Ama sen öyle bir tipsin ki orada on binleri görüyorsun, tankların sorumlularıyla ekibin görüşüyor, anlaşıyor. Oradan kaçıp Bakırköy’e gidiyorsun. Bu karakter meselesi. Bu cibiliyet meselesi. Bir de ‘Darbe olsa karşısına dikilirim’ diyorsun. Sevsinler… İspatı ortada, kaçtın gittin. Bir kasetle, CD ile gelmedik bizim farkımız var.

AYRIŞTIRMANIN PEŞİNDE: Milletim seni iyi tanıyor. Nasıl yalancı olduğunu da çok iyi biliyor. Bu kişi hayatının hiçbir döneminde milletimizin, devletimizin hakkını hukukunu savunmamıştır. Hep fitnenin, ayrıştırmanın peşinde olmuştur. Tüm terör örgütlerine destek vermiştir. PKK’nın destek verdikleriyle kol kola yürüyen kişi değil mi? Onlar destek verdi, güya Hakkari’de miting yaptı. Bu iş yürek işi. Bu öyle lafla yürümüyor.

BİZ GELDİĞİMİZDE KAÇACAK YERİNİZ OLMAYACAK: Zalimin adı dün rejimdi, DEAŞ’tı, bugün YPG. DEAŞ’a ne yaptıysak bu örgüte de aynısını yapacağız ve sınırlarımızı güvenli hale getireceğiz. Rusya ve İran ile nasıl çalışıyorsak ABD ile de öyle çalışmak istiyoruz. Sorun ABD’nin bizimle çalışmak isteyip istemediğidir. ABD, terör örgütüne 4 bin TIR silah gönderdi, göndermeye devam ediyor. Artık sözün bittiği noktadayız. Bölgedeki herkes şunu anlamalıdır; Biz bu terör örgütünü eninde sonunda tepeleyeceğiz. Önemli olan kimsenin ayağımıza dolanmamasıdır. Bu yüzden Suriye’deki terör örgütlerine diyoruz ki, bir gece ansızın gelebiliriz. Biz gelmeden, güvendiğiniz dağlara kar yağmadan siz pılınızı pırtınızı toplayıp gidin. Biz geldiğimizde gideceğiniz bir yer olmayacak.

ABD BİZİMLE ÇALIŞIRSA MEMNUN OLURUZ: Amerika bizimle çalışırsa memnun oluruz. Aramızda çözemeyeceğimiz hiçbir sorun da yoktur. Vize krizini kendileri başlattılar kendileri de bitirdiler. Biz böyle bir vize krizi istemedik ki. Olması gereken buydu zaten. Suriye meselesinde de aynısının olmaması için bir mesele yoktur. Biz bu terör örgütünü çok da uzak olmayan bir tarihte öyle veya böyle tepeleyeceğiz.

İÇİMİZDEN BAZILARI KHK KARŞITI KAMPANYAYA KATILDI: Yayımlanan son KHK’da daha önceki ifadelerin aynısıyla düzenleme yapılmıştır. Büyük bir gürültü kopartıldı, bana göre büyük bir gürültü değil. İçimizden bazıları da bu kampanyaya katıldı. Üzüldük yapmamaları gerekirdi. Bu katılanların 16 Nisan’da da aynı kampanyaya katıldığını görüyoruz. 16 Nisan’da da bugün bu kampanyaya katılanlar o zaman evet demediler hayır dediler. Biz bir yolda aynı dava arkadaşı değil miyiz? Nasıl oluyor da bir anda gidip Bay Kemal’in kayığına biniyorsunuz? Özellikle CHP’nin bazı milletvekilleri her türlü terbiye ve haysiyet sınırını aşan cümlelerle güya hükümete ama aslında millete hakaret etmeye başladı. Hele Muğla Milletvekili var ki, terbiyesiz, ahlaksız ifadelerle benim milletime saldırmıştır. Bu husumet kervanına bizim dava arkadaşlarımız nasıl katıldı, katılıyor? Yazıklar olsun. Birilerinin zil takıp oynamalarına vesile oldukları için yazıklar olsun.

‘ENFLASYONUN ALTINA DÜŞÜRMEDİK’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinop’ta düzenlenen Ak Parti İl Kongresi’nde de asgari ücret eleştirilerine yanıt verdi. Erdoğan; “15 yılda asgari ücreti yaklaşık 9 kat artırmış olduk ve hiçbir zaman da enflasyonun altına düşürmedik. Kişi başına düşen milli gelirimiz, geldiğimizde neydi? 3 bin 500 dolardı. O zaman asgari ücret de 184 liraydı. Bugün kişi başına düşen milli gelirimiz ne oldu? 11 bin dolar. Asgari ücret çok daha büyük bir artışla bin 603 lira. Milli gelirimiz, 2023 için hedeflediğimiz 25 bin dolara ulaştığında asgari ücretin nereye çıkacağını varın siz hesap edin.” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2017, 20:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER