Erdoğan'dan AB'ye: Kapıları kapatmayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'deki mültecilere sınır kapılarını dün açtıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sabah itibariyle 18 bin kişinin sınırı geçtiğini belirterek şöyle dedi: "Bugün herhalde 25 bin, 30 bini bulabilir. Biz bu kapıları bundan sonraki süreçte de kapatmayacağız ve bu devam edecek. Neden? AB'nin sözünde durması lazım. Sözünü tutması lazım.

Erdoğan'dan AB'ye: Kapıları kapatmayacağız
İdlib’deki saldırının ardından  Türkiye, Suriyeli mültecilerin kara ya da deniz yoluyla Avrupa’ya geçişlerini durdurmama kararı aldı. Türkiye’nin bu kararı “Ankara mültecileri siyasi koz olarak kullanıyor” gerekçesiyle eleştirildi. Avrupa’ya gitme hayalindeki binlerce mülteci Edirne ve Ege kıyılarına akın etti.

Ege kıyılarına giden mülteciler lastik botlarla Yunan adalarına ulaşmaya çalışıyorlar. İstanbul’dan AK Parti’ye yakın derneklerin sağladığı ücretsiz otobüslerle Edirne’ye gidenler ise Türkiye’nin açtığı sınır kapısını aştılar ancak Yunanistan’a giremediler. Yunan askerlerinin gazla ve ses bombasıyla müdahale ettiği mülteciler sınır kapısından geri dönmek zorunda kaldı.

İstanbul Dolmabahçe Sarayı’ndaki çalışma ofisinde İstanbul’un AK Partili eski ve yeni milletvekillerine seslenen Erdoğan, Avrupa Birliği’ni sözünde durmamakla suçlayarak kapıları açmaya devam edeceklerini ilan etti.

Erdoğan şöyle konuştu: “Ne dedik aylar önce “Böyle giderse kapıları açmak zorunda kalacağız” İnanmadılar. Biz dün ne yaptık? Kapıları açtık, bu sabah itibariyle 18 bin oldu. Bugün herhalde 25 bin 30 bini bulabilir. Biz bu kapıları bundan sonraki süreçte de kapatmayacağız ve bu devam edecek. Neden? AB sözünde durması lazım. Sözünü tutması lazım. Biz bu kadar mülteciyi bakmak, onları beslemek durumunda değiliz. Eğer dürüstseniz, samimiyseniz o zaman siz de buradan bir paylaşımda bulunacaksınız. Bulunmadığınız takdirde biz bu kapıları açarız. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2020, 19:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER