Erdoğan'ın ABD hamlesinin üç hedefi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Beyaz Saray'da görüştüğü ABD Başkanı Trump'a, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'özel bir mesajı'nı ilettiğini söyledi. Gazeteci Murat Yetkin, Erdoğan'ın Albayrak aracılığıyla yaptığı bu hamlenin üç hedefi olduğuna dikkat çekti.

Erdoğan'ın ABD hamlesinin üç hedefi
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Amerikan-Türk Konseyi (ATC) toplantıları için ABD’de bir dizi temaslarda bulunuyor. Albayrak, sürpriz bir şekilde, Beyaz Saray’da Trump’la görüşürken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘özel bir mesajı’nı ilettiği açıklandı. Albayrak, mesajın içeriği konusunda ise ayrıntıya girmedi.


Trump 27 Şubat’ta Kushner aracılığıyla Erdoğan’a özel bir mesaj göndermişti. Bakan Albayrak, dünkü görüşmelerin Şubat ayında Erdoğan ve Trump arasındaki telefon görüşmesinin devamı niteliğinde olduğunu söyledi.

ATC toplantısının açılışında konuşan Türk-ABD İş Konseyi Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ise siyasi krizlerin ticari ilişkilerin gelişmesini engellelememesini istemişti.

Gazeteci Murat Yetkin, blogunda, Erdoğan’ın, Albayrak aracılığıyla yaptığı hamlenin üç hedefi olduğunu belirterek, bunları şöyle sıraladı:

1-ABD ile gerilimi azaltmak,

2-Ekonomi üzerindeki dış yatırım sorununu hafifletmek

3-31 Mart seçimleri ardından iç siyasette elini rahatlatmak.

Yetkin, ‘bu hamle’nin Erdoğan’ın 31 Mart seçimleri ardından ilk yurtdışı seyahatinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinde S-400 ve ticaret hacminin artırılmasını konuşmasının hemen ardından gelmesinin de ayrıca dikkat çekici olduğunu yazdı. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2019, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER