Evde kalsak da sessiz kalmayacağız!

"Haberin Var Mı İnisiyatifi", Salı günü mecliste görüşülecek infaz düzenlemesi için “Gazetecilere özgürlük” çağrısına devam ediyor. Son kampanya için evlerinden bir araya gelen gazeteciler “Evde kalsak da sessiz kalmayacağız” dediler.

Evde kalsak da sessiz kalmayacağız!
Türkiye’deki 359 hapishanede doluluk oranı yüzde 127. Son verilere göre hapishanelerde 100’den fazlası gazeteci olmak üzere 257 bin hükümlü, 43 bin tutuklu var.


“Haberin Var Mı İnisiyatifi”, Salı günü mecliste görüşülecek infaz düzenlemesi için “Gazetecilere özgürlük” çağrısına devam ediyor. Son kampanya için evlerinden bir araya gelen gazeteciler yayınladıkları videoda “Evde kalsak da sessiz kalmayacağız” dediler.

“Haberin Var Mı İnisiyatifi”nin yayınladığı metinde “Hapisteki gazetecilerin virüs tehdidi ile yüzleşmeden serbest bırakılması için harekete geçin” çağrısı dile getiriliyor:

“Türkiye ev hapsinde. Büyükşehirler karantinada. Pek çok gazeteci haber merkezlerinde, sokaklarda. 100’den fazlası ise demir parmaklıklar ardında, ‘hapishanelere virüs girmeden çıkar mıyım’ diye umutla bekliyor. Salı günü TBMM yeni infaz düzenlemesini görüşecek, pakette gazetecilere tahliye yok. ‘Terör’ ile ilişkilendirilen haber yapma, yazı yazma, görüş açıklama, tweet atma gibi ‘suç’lar nedeniyle kaçakçıların, dolandırıcıların, uyuşturucu tacirlerinin serbest kalacağı düzenlemeye dahil edilmediler. Yetkili yetkisiz herkese sesleniyoruz, hapisteki gazetecilerin virüs tehdidi ile yüzleşmeden serbest bırakılması için harekete geçin. Sesimize ses katın. Gazetecilere özgürlük!” / DUVAR


Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2020, 23:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER