Ferhat Encü'nün vekilliği düşürüldü

HDP milletvekili Ferhat Encü'nün milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili fezleke TBMM'de kabul edildi. Karara tepki gösteren HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, "Vicdanlarımız yaralandı evet ama halk nezdinde vekillerimizin vekilliği düşmez" dedi.

Ferhat Encü'nün vekilliği düşürüldü
HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’nün vekilliği, kesinleşmiş yargı kararı nedeniyle düşürüldü.


Ferhat Encü’ye, 9 Haziran 2017’de, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’na muhalefet” suçlamalarıyla 4 yıl 7 ay hapis cezası verilmişti. Cezası, 19 Ekim 2017’de İstinaf Mahkemesi tarafından onaylanmıştı.

Ferhat Encü’nün vekilliği TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamayla düşürüldü.

KERESTECİOĞLU: HALK NEZDİNDE VEKİLLİK DÜŞMEZ

Kararın ardından HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu söz aldı. Encü’nün vekilliği yedinci HDP’li olduğunu söyleyen “Demokratik Meclis’e, bu dönemin Meclis’ine hayırlı olsun” dedi.

Kararı eleştiren Kerestecioğlu, “Roboski’de öldürülen gencecik çocukların katillerini bulmayanlar, Roboski milletvekilinin vekilliğini düşürerek yakınlarını kaybeden insanların vicdanlarında çok derin bir yara daha açmışlardır. Vicdanlarımız yaralandı evet ama halk nezdinde vekillerimizin vekilliği düşmez. Bu da böyle bilinmelidir. Bugün genel kurulda kalmamızı gerektiren bir durum yoktur” diye konuştu.

BEŞTAŞ: TÜZÜN TEZKEREYİ KEYİFLE OKUDU

Kararın ardından Twitter hesabından açıklama yapan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, CHP’li TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün’ün tezkereyi “keyifle” okuduğunu öne sürdü. Beştaş, “AKP/CHP/MHP ittifakı milletvekilliği düşürülmesinde de devam ediyor. Şırnak milletvekilimiz Ferhat Encü’nün vekilliğini düşürme tezkeresini CHP’li Meclis Başkanvekili Yaşar Tüzün keyifle okudu…” ifadelerini kullandı. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2018, 20:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER