Gül: Yeni Zelanda Başbakanı Ardern'i örnek almanız gerekir

Abdullah Gül twitter mesajında "Yeni Zelanda’da yaşanan tüyler ürpertici katliam sonrasında Başbakan Jacinda Ardern’in yaptığı sağduyulu konuşmalar, ortaya koyduğu kuşatıcı politika ve sergilediği samimi ve kararlı tavır tüm liderlerin örnek almasını gerektirecek niteliktedir" diye yazdı. Bazı kullanıcılar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kastettiği yorumları yaptı.

Gül: Yeni Zelanda Başbakanı Ardern'i örnek almanız gerekir
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki cami katliamıyla ilgili twitter hesabından dikkat çekici bir paylaşımda bulundu. Gül, ülkesindeki Müslüman toplumunun yaralarını sarmak için çaba sarf eden Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’i övdü.


Gül, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Yeni Zelanda’da yaşanan tüyler ürpertici katliam sonrasında Başbakan Jacinda Ardern’in yaptığı sağduyulu konuşmalar, ortaya koyduğu kuşatıcı politika ve sergilediği samimi ve kararlı tavır tüm liderlerin örnek almasını gerektirecek niteliktedir.”

Birçok twitter kullanıcısı, Abdullah Gül’ün paylaşımının altına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kastettiği yönünde yorumlar yazdı. Bir kullanıcı “Sanki Kızım sana söylüyorum ama kim üzerine alınırsa alınsın gibi olmuş…” yorumunu yaparken, başka bir kullanıcı ise “Bizimkine laf çaktı” diye yazdı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, katliamla ilgili tepkisini dile getirirken “Düzenleme yapmıyorsan ben bunu Yeni Zelanda hükümetiyle tartışırım. Bu iş bu kadar ucuz değil” ifadesini kullanmıştı. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Cumhurbaşkanı  Erdoğan’dan cami katliamı hakkındaki sözlerine açıklık getirmesini isteyeceklerini söylemişti. Erdoğan Washington Post gazetesi için kaleme aldığı makalede ise “Tüm Batılı liderlerin Yeni Zelanda Başbakanı Sayın Jacinda Ardern’in cesareti, liderliği ve samimiyetinden ders alarak kendi ülkelerinde yaşayan Müslümanları kucaklaması gerekir” dedi. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2019, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER