Halkevleri üyelerinin tamamı serbest bırakıldı

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek 22 Şubat'tan bu yana gözaltında tutulan Halkevleri üyeleri serbest bırakıldı.

Halkevleri üyelerinin tamamı serbest bırakıldı
22 Şubat tarihinde sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek aralarında Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş’ın da bulunduğu 11 kişi serbest bırakıldı.


Dün emniyetteki ifadeleri tamamlanan 11 kişi bugün savcılık ifadeleri için adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından Halkevleri üyeleri serbest bırakıldı. Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı verildi. Çok sayıda milletvekili ile sivil toplum kuruluşu temsilcisi Halkevleri üyelerini Ankara Adliyesi’ne gelerek destek verdi.

Serbest bırakıldıktan sonra açıklama yapan Dilşat Aktaş, “Buradan bir kez daha söz veriyoruz, bu memlekete laikliği, eşitliği, özgürlüğü, barışı biz getireceğiz. Bu topraklarda yaşayan herkes için, börtüsüyle böceğiyle, Dünya üzerinde yaşayan bütün halklar için özgürlüğü biz inşa edeceğiz. Bizler 86 yıllık bu mücadelede halkın çıkarları için mücadele ettik” dedi.

Aktaş, gözaltında oldukları sıradan kendilerine destek verenlere de teşekkür etti. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2018, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER