Hasan Cemal'in yurt dışı yasağı kaldırıldı

Gazeteci Hasan Cemal'in yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı. Pasaportu da geri verilen Cemal, kendisine ilgi gösterenlere teşekkür etti.

Hasan Cemal'in yurt dışı yasağı kaldırıldı
T24 yazarı gazeteci Hasan Cemal’in yurt dışı yasağı kaldırıldı, pasaportu iade edildi. Karar, Cemal’in avukatı Fikret İlkiz’in ‘tedbirin kaldırılmasına ilişkin talebi’ üzerine İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından alındı. Mahkeme kararında “sanık hakkında kalan bakiye ceza miktarının nazara alındığı” belirtildi.

Hasan Cemal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Pasaportum iade ediliyor, ilgisini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Cemal’in Kürt sorunu üzerine kaleme aldığı yazıları nedeniyle 3 ay 22 gün infazı bulunuyordu. İlkiz, cezası ertelenen ve hakkında tutuklama kararı bulunmayan Cemal’in dosyasının Yargıtay incelemesinde olduğuna işaret etmiş ve tedbir kararının kaldırılmasıyla pasaportun iadesini istemişti.

Hasan Cemal dün sabah Berlin’e gitmek için İstanbul Havalimanı’na gittiğinde pasaportuna el konulmuş ve kendisi için yurt dışına çıkış yasağı getirildiği bildirilmişti. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2019, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER