HDP: 1 Haziran seçimlerine katılım önemli

Halkların Demokrasi Partisi (HDP), Yalova, Ağrı ve Norşîn'de yapılacak 1 Haziran seçimlerine katılımın önemine dikkat çekti.

HDP: 1 Haziran seçimlerine katılım önemli

HDP, 23-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirdiği Parti Meclisi, Genel Meclis ve Merkez Yürütmeleri toplantılarında alınan kararlar doğrultusunda 1 Haziran seçimleri, yerel ve merkezi kongreler, Soma'daki madenci katliamı ve Gezi direnişinin yıldönümüne dair yapılacak eylem ve etkinliklere ilişkin il ve ilçe örgütlerine genelge gönderdi. 

Ağrı, Norşîn ve Yalova seçimlerinin Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce oylara ve kazanımlara sahip çıkmak açısından önem taşıdığına dikkat çekilen genelgede, "Yalova seçimleri için çevre illerin destek vermesi yararlı olacaktır. Ağrı ve Norşîn için ise il ve ilçelerimizde olup da kaydı Ağrı ve Norşîn’de bulunanların oy kullanması gereklidir. Çeşitli nedenlerle oy vermeye gidemeyen seçmenlere maddi imkanlar dahil her türlü destek yerel örgütlerimiz tarafından ve merkezden sağlanacaktır" denildi.

GEZİ'NİN YILDÖNÜMÜ ANMALARI

Gezi direnişinin birinci yılına ilişkin ise şu hususlara yer verildi: "Mayıs ayının son günleri ile Haziran ayının ilk günleri geçtiğimiz yıl gerçekleşen Gezi direnişinin ilk yıldönümüdür. Gezi direnişi, 8 gencimizin hayatını yitirdiği, çok sayıda sakatlanma ve yaralanmanın olduğu, o dönemde başlamış olan davaların halen sürdüğü bir direniş oldu. Hem yitirdiklerimizi anmak, hem de sürmekte olan davalarla ilgili dayanışmamızı ve hukuki takibi sürdürmek önem taşıyor. Bu nedenle örgütlerimizin olduğu yerellerde Gezi direnişi anmalarına katılmak, meydanlarda olmak, demokrasi, adalet ve eşitlik taleplerimizi bir kez daha dile getirmek büyük önem taşıyor. Gezi anmalarında Soma madenci katliamını da unutturmamak gerekiyor."

TÜZÜK VE PROGRAM YENİDEN DÜZENLENECEK

HDP, il ve ilçe örgütlerine gönderdiği genelegede kongrelere ilişkin kararlar da aldı. 21 Haziran'da yapılacak HDK'nin 4. Olağan Genel Kurulu'nda seçimsiz ara genel kurul olması itibariyle son dönemin delegeleri yer alacak. Genel kurulda HDK ve HDP hakkında alınacak kararlarla tüzük ve program yeniden düzenlenecek. 

22 Haziran'daki HDP 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde uluslararası ve yerel konukların da yer alacağı kitlesel katılım planlanıyor. Kongrede HDP eş başkanları, Parti Meclisi ve Merkez Disiplin Kurulu seçimleri yapılacak. Ayrıca HDP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili adayı da kongrede açıklanacak. 

Genelgede ayrıca Soma madencileri ile dayanışma içinde olunacağı ifade edildi. / anf

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2014, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER