HDP: Aşırı sağa müsamahanın sonucu

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, yazılı açıklamayla Almanya'daki ırkçı saldırıyı kınadı. Açıklamada, "Bu tür katliamların yaşanması bugün Avrupa ülkeleri dahil bütün dünyada aşırı sağa müsamaha gösterilmesi ve ırkçı politikaların normalleştirilmesinin bir sonucudur" dedi.

HDP: Aşırı sağa müsamahanın sonucu
Almanya’daki ırkçı saldırıyı kınayan bir yazılı açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Sezai Temelli, ırkçılığa karşı ortak mücadele çağrısı yaptı.

Saldırının kınandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “19 Şubat akşamı Almanya’nın Hanua kentinde iki ayrı mekâna yapılan silahlı saldırı sonucu çoğu Kürt en az 9 kişinin katledildiği bilgisi basına yansımıştır. Failin aşırı sağcı olduğu belirtilen olay, bütün dünyanın ırkçılıkla boğuştuğunun bir göstergesidir. Bu tür katliamların yaşanması bugün Avrupa ülkeleri dahil bütün dünyada aşırı sağa müsamaha gösterilmesi ve ırkçı politikaların normalleştirilmesinin bir sonucudur. HDP olarak ırkçılığı besleyen, bu politikaları normalleştiren, bu kötü pratiklere göz yuman ve zemin hazırlayan bütün güçlere karşı anti-faşist ittifakın parçasıyız. Irkçılığa karşı mücadele yürüten bütün dünya halklarını ve zorla yerinde edilen ve mülteci konumunda olan halkları bu tür yabancı düşmanlığına ve katliamlara karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden yurttaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifa diliyoruz. Saldırıyı kınıyor ve ırkçı saldırılara karşı mücadele etmeye devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.”  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2020, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER