HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Şemdinli'de

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan seçim çalışmalrı kapsamında Şemdinli’de halka hitap etti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Şemdinli'de
Azer DEMİR/ ŞEMDİNLİ HABER

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan seçim çalışmalrı kapsamında Şemdinli’de halka hitap etti.


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan seçim çalışmları kapsamında Şemdinli ilçesine geldi. HDP Şemdinli seçim bürosu önünde halka hitap eden Buldan’a vatandaşlar sevgi seli gösterdi. Buldan, Şemdinli halkı acıların en fazla yaşandığı  bir ilçemizdir. Kürt halkının en fazla zulüm gördüğü yerlerden birisidir Şemdinli. Bu coğrafyada, bu kentte ve bu ilçede çok büyük zulümler yaşandı, çok büyük acılar yaşandı, çok büyük bedeller ödendi. Şemdinli halkı her zaman inkar edildi. Her zaman yok sayıldı. Ama Şemdinli halkı her zaman mücadelesine sahip çıktı. Hiç kimsenin önünde boyun eğmedi. Hiç kimsenin önünde diz çokmedi. Hiç kimseye biat etmedi. Biz sizlerle grur duyuyoruz” dedi.

Şemdinli’de çobanların darp edilmesi olayına da değinen Buldan; “sevgili halkımız geçen sene burada köylülerimiz piknik yaparken, kafalarına İHA’larla, SİHA’larla bomba yağdırdılar. Dediler ki, o piknik yapanlar teröristtir. Ama bomba attıkları zaman, tepeden baktıkları zaman bu halkı terörist olarak görüyorlar. Bu halkı tepeden bakarken terörist olarak gören anlayışa en güzel cevabı 24 Haziran tarihinde sandıkta verecekler. Yine burada Şemdinli’de, çobanlarımız darp edilirken, işkence edilirken, Şemdinli halkını dize getirmek istediler. Ama gelsinler görsünler Şemdinli halkı yıkılmadı, dimdik ayakta. Onların bir halkı terörist gören, çobanını dağda, bayırda işkence gören, linç etmeye çalışan anlayış, biz biliyoruz ki, 90’lı yılların anlayışıdır” dedi.

Buldan: "Bu Ülkeyi 90’lı Yıllara Götürmeyeceğiz"

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan devamla; “burada JİTEM ile beraber Umut Kitap Evi’nde sizin iradeniz olan şimdi cezaevinde olan sevgilli Seferi Yılmaz’a düzenlenen o pravakosyon bugün aynı şekilde Suruç’ta, Roboski’de Kürdistan’ın her yerinde yapılıyor. Çünkü zihniyet değişmedi. Anlayış değişmedi. Bu anlayış bugün AKP hükümetinin kurmuş olduğu itifakta ortaya çıktı. 90 – 95 ‘li yılların provakatörleriyle Mehmet Ağar ile Tansu Çiller ile kol kola yürüyorlardı. Şimdi aynı sahneyi paylaşıyorlar. Ama biz bu ülkeyi 90’lı yıllara götürmeyeceğiz. Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) barışa olan inancı, adalete olan inancı, hukuka olan inancı, özgürlüklere olan inancı Allah’ın izni ile iki gün sonra 24 Haziran’da büyük bir zafer ile büyük bir başarı elde edecek” dedi.

Buradan cezaevinde olan iki milletvekilimiz sevgili Abdullah Zeydan ve Selma Irmak’a binlerce selam gönderiyoruz diyen Buldan; siz şimdi daha büyük bir sorumlulukla karşı karşıyasınız. Çünkü milletvekili adayımız şuanda cezaevinde. Sevgili Leyla Güven şuan cezaevinde. Ama ben inanıyorum ki, Şemdinli halkı, Yüksekova halkı ve Hakkari halkı Leyla Güben’i bağrına basacak, iradesi olarak seçecek.

Buldan: "Şemdinli Esnafı Kan Ağlıyor"

16 yıldır bu ülkeyi yönettiler, ama bu ülkede taş üstüne taş bırakmadılar. Şemdinli halkı bilir. Şemdinli esnafı bilir. Esnaf kan ağlıyor. Esnaf siftah yapamadan dükkanını kapatmak zorunda kalıyor. Çünkü onların sorunu Şemdinli halkının sorunu değil. Onların sorunu Kürdü inkar etme sorunudur. Kürde yaklaşım sorunudur. Bu ülkeyi savaş politikalarıyla yönetenler 24 Haziran da büyük bir hezimete uğrayacaklardır” dedi.

Buldan: "Artık semalarda F16'lar değil barış güvercinleri uçacak"

Buldan, HDP’nin büyük başarısıyla bü ülkenin barışı, bu ülkenin özgürlüğü gelecek. Bize güvenin HDP’ye güvenin. Cezaevindeki yoldaşlara, Selahattin Demirtaş’a güvenin. İnanın 24 Haziran’da artık bu semalarda F16 uçmayacak. Artık bu semalarda barış güvercinleri uçacak. Çünkü bu ülkeyi Selahattin Demirtaş yönetecek. Sizlerin yoldaşı yönetecek. Az kaldı. Selahattin Demirtaş, Abdullah Zeydan, Selma Irmak, Leyla Güven ve tüm yoldaşlarımız özgürlüklerine kavuşacak. Bu devran sona erecek. AKP’nin lale devri bitecek. Bu ülkede artık gül devri başlayacak” dedi.

Buldan: "Sandıklarınıza sahip çıkın"

Sandık güvenliğine de değinen Buldan sandıklara sahip çıkma çağrısı yaptı. Buldan “sizler iki gün sonra sandık başına giderken, oylarınıza sahip çıkın. Sandıklarınıza sahip çıkın. Asla ve asla sandıklarınızı terk etmeyin. Çünkü bunlar büyük oynuyorlar. HDP’den korkuyorlar. Selahattin Demirtaş’tan korkuyorlar. Siz onların kabusu olmuşsunuz. Selahattin Demirtaş her gece rüyalarına giriyor. Ama o rüya gerçekleşecek ve o rüyadan sonra Selahattin Demirtaş onların karşısına geçecek. Bundan kimsenin kaygısı olmasın”dedi.

Buldan: "Bizi barajın altında bırakmak istiyorlar"

HDP’nin baraj altından bırakılmak istendiğini açıklayan Buldan “bizi barajın altında bırakmak isteyecekler ama biz halkımızın cesaretine güveniyoruz. Halkımızın kararlılığına güveniyoruz. Biliyoruz ki sandıklardan asla oy çalınmasına izin vermeyeceksiniz. Bunun için o iki günde de iyi bir örgütlenme ile sandıkları koruma programınızı il ve ilçe örgütleri ile birlite yapacak. 24 Haziran’da bu meydan da özgürlük halaylarını hep birlikte çekeceğiz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan konuşmalarının ardından ilçeden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2018, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER