HDP'de kongre günü: Yeni yönetim seçiliyor

HDP 3'üncü Büyük Olağan Kongresi'ni başladı. Yeni eş genel başkanların belirleneceği kongrenin yapıldığı Ankara Arena'ya çıkan yollar, polis araçları ve iş makineleriyle kapatıldı. Kongre Divan Eşbaşkanlığı'na Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, seçildi. Önder, kongreye 32 bin kişinin katıldığını açıkladı.

HDP'de kongre günü: Yeni yönetim seçiliyor
HDP'de kongre günü: Yeni yönetim seçiliyor

HDP 3'üncü Büyük Olağan Kongresi'ni başladı. Yeni eş genel başkanların belirleneceği kongrenin yapıldığı Ankara Arena'ya çıkan yollar, polis araçları ve iş makineleriyle kapatıldı. Kongre Divan Eşbaşkanlığı'na Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, seçildi. Önder, kongreye 32 bin kişinin katıldığını açıkladı. Kongrede konuşan HDP Eşbaşkanı Kemalbay, "Demokratik siyasetin genişlemesini sağlamakta yeterince başarılı olamadık" diye özeleştiri yaptı. Kongreye mesaj gönderen Demirtaş, 8 yıllık eşbaşkanlığı döneminde kendisine destek verenlere teşekkür ederken, "Bütün içtenliğimle söylemek isterim ki; halen sizlere karşı mahcup ve borçlu hissediyorum kendimi" dedi.

HDP’nin 3’üncü Olağan Kongresi, Ankara Arena’da başladı. Kongre salonuna giden yollar iş makineleri ve polis araçlarıyla kapatıldı. Polis helikopteri de salon üzerinde güvenlik uçuşu yaptı.


Salona girişte partililer 3 noktada aramadan geçirildi. Çanta, powerbank, çakmak, kulaklık, kalem, şarj aleti içeri alınamadı.

Uygulama basın mensuplarını da etkiledi. Gazetecilerin bilgisayarla salona girişine izin verilmedi. Güvenlik görevlileri bu kararın HDP ile yapılan güvenlik toplantısında alındığını söyledi.

Kongre salonuna giden yollar iş makinaları ve polis araçlarıyla kapatıldı.

 

Kongrede görevi devredecek olan HDP Eş Başkanı Serpil Kemalbay, yeni eş başkan adayları Pervin Buldan ve Sezai Temelli ile milletvekilleri salona birlikte girdi.
Parti yöneticileri ve miltvekileri salonda tur atarak partileri selamladı. Selamlamaya “İnadına beraber inadına HDP” şarkısı eşlik etti.

 

 

EN ÇOK KATILIM CİZRE’DEN

Kongreye çok sayıda ilden katılım oldu. En çok katılımın Cizre’den fgerçekleştiği açıklandı.

10 Ekim Gar katliamında hayatını kaybedenlerin yakınları adına Kurultay Divanı’na bir kırmızı karanfil gönderildi.

Kongreye Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ve çok sayıda ülkedeki sol partilerden temsilci katıldı. Yabancı katılımcıların isimleri tek tek kürsüde okundu. Yabancı siyasetçiler ayakta alkışlandı.

Kongreye Akın Birdal, Ayşe Erzan, Baskın Oran, Ayla Akat, Ziya Halis ve Fikret Başkaya’nın aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi yazar katıldı. Cizre’deki sokağa çıkma yasakları sürecinde bodrumda kalan insanları duyuran ve kendisi de hayatını yitiren Mehmet Tunç’un ailesi de Kongre’deydi. Gezi eylemleri sırasında öldürülen Ahmet Atakan’ın annesi de Kongre’ye katıldı.

 

HDP Eşbaşkanı Serpil Kemalbay ile yeni eşbaşkan adayları Pervin Buldan, Sezai Temelli ve parti yöneticileri salondakileri birlikte selamladı.

EŞ BAŞKANLAR BELLİ OLACAK

HDP’nin yeni eş genel başkanları Ankara Arena’daki 3’üncü Büyük Olağan Kongresi’nde belli olacak. Parti salon içerisinde ve dışında 30 binin üzerinde konuğu ağırlamayı hedefliyor. Kongre öncesi HDP bileşenlerine yönelik çok sayıda operasyonda birçok isim gözaltına alındı. Eş Genel Başkanlık için yaşanan aday belirleme sürecinde ise Pervin Buldan ve Sezai Temelli isimleri öne çıktı. Tutuklu bulunan eş genel başkanlar Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ın mektuplarının da okunacağı kongrede Parti Meclisi üyeleri de belirlenecek.

Ankara Arena’daki kongreye, delegelerin yanı sıra farklı illerden gelen binlerce partili katıldı.

 

DİVAN EŞ BAŞKANLIĞINA BEŞTAŞ VE ÖNDER SEÇİLDİ

Kongre Divan Eşbaşkanlığı’na Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, seçildi. Divan üyeliklerine ise Feleknas Uca, Garo Paylan ve Müslüm Doğan getirildi.

Beştaş Kürtçe, Önder Türkçe birer konuşma yaptı. İki konuşmada da cezaevinde bulunan eş başkanlar ve milletvekilleri hatırlatıldı. Demirtaş’ın ismi büyük alkış aldı. Önder konuşmasında ayrıca “Öcalan’ı saygıyla sevgiyle selamlıyoruz” dedi. Önder’in bu sözleri de alkış aldı.

Divan Eşbaşkanlığı’na seçilen Önder, Türkçe, Beştaş Kürtçe konuşma yaptı.

KURLTAY’A 32 BİN KATILIM

Ankara Milletvekili Önder, Kurultay’a katılımla ilgili de bilgi verdi. “Kimileri çok sevinecek, kimileri çok üzülecek ama katılımcıların sayısı 32 bine ulaşmıştır” dedi.

Kongreda yapılan sinevizyon gösterisi sırasında Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın konuşmasının bölümüne de yer verildi.

 

KEMALBAY: KONGREMİZ ÇOK STRATEJİK BİR DÖNEMDE GERÇEKLEŞİYOR

Daha sonra HDP Eşbaşkanlık görevini kongrede devredecek olan Serpil Kemalbay bir konuşma yaptı. Sözlerine “3. Büyük Kongremiz çok stratejik çok önemli bir dönemde gerçekleşiyor. Bugün burada bu tarihsel anın değerini tam olarak karşılayacak şekilde buradasınız” diye başlayan Kemalbay,  “Zindanlarda rehin olan binlerce yoldaşımızı selamlıyorum. İçeride yükseltilen direniş bu salonda karşılığını buluyor” dedi.

Kemalbay, şöyle devam etti: “7 Haziran’da o kadar büyük bir adım attık ki, egemenler kendi siyasi yok oluşlarını gördüler. Bizlere halklarımıza HDP’ye eş genel başkanlarımız başta olmak üzere belediye eş başkanlarımıza bütün seçilmişlerimize yönelik topyekûn bir saldırı başlattılar. Fakat Eş Genel Başkanlarımız, partililerimiz, zindanları mücadele alanına çevirdi. Onlar içeride, bizler dışarıda mücadelemizi sürdürdük. Zindanların mücadelesi bizlere güç veriyor, onur veriyor.”

Serpil Kemalbay, kongredeki konuşmasında özeleştiri yaptı.

‘TÜRKİYE YOL AYRIMINDA’

Türkiye’nin bir yol ayrımında olduğunu savunan Kemalbay, şöyle dedi: “Bu yol ayrımında halklarımızın şu sorunun cevabını vermesi gerekiyor: Yaklaşık 100 yıldır süren inkarcı, sömürücü, tekçi politikalar devam mı edecek? Faşizm kurumsallaşarak kendini sürdürecek mi yoksa halklar bahçesi olan coğrafyamızda eşit, laik çoğulcu demokrasiyi el birliği ile inşa mı edeceğiz. Biz 7 Haziran’dan bu yana bu sorunun cevabını arıyoruz.
Onlar faşizmle, OHAL ile, KHK’larla halklarımızı sindirmeye çalışarak kendi tek adam rejimlerini bize dayatıyorlar. Fakat biz hayır demeye devam ediyoruz. Özgürlük mücadelemizi inatla, kararlılıkla sürdürüyoruz. 2018 böyle bir yıl olacak. Tek adam mı halklar mı kazanacak sorusunun cevabını aradığımız yıl olacak.”

‘BARIŞI SAVUNMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ’

Muhalefete birlik çağrısı yapan Kemalbay, şunları kaydetti: “Faşizm ancak onun karşısında güç birliği yaparak omuz omuza vererek, direnerek yenilir. O yüzden bizler de direniş yolunu seçtik. Bütün toplumsal muhalefeti, tüm ezilenleri hele hele kadınların gençlerin mücadelelerini, taleplerini birleştirmek bizim boynumuzun borcu olsun. Bizler barışı savunmak için herkesin inancıyla, kimliğiyle, beraber yaşayabileceği bir toplumu inşa etmek için mücadele edeceğiz.”

‘DEMOKRATİK SİYASETİ GENİŞLETMEKTE BAŞARILI OLAMADIK’

Kemalbay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dönemin ruhuna denk gelecek, bir mücadeleyi gerçekleştiremediğimizin özeleştirisini veriyoruz. Sur’da, Cizre’de, Nusaybin’de direnişlerde yaşamını yitirenleri saygıyla anıyoruz. Demokratik siyasetin genişlemesini sağlamakta yeterince başarılı olamadığımızı değerlendirdik. Bütün zorluklara rağmen halklarımızın bizlere gösterdiği bu büyük bağlılığı ve bize verdiği cesareti çok daha iyi değerlendirebiliriz. Faşizm varsa onun karşısında demokrasi mücadelesi vardır. Faşizm karşısında büyük bir direnişi, halkları birleştirerek gerçekleştirebiliriz. Bizler 3. Büyük Kongremizden sonra hem politik hem örgütsel olarak mücadelemizi çok daha ileriye taşıyacağız. HDP büyük bir değişimin gücü olmaya devam edecek. Bu gemi limana varacak.Mutlaka kazanacağız!”

DEMİRTAŞ: CİDDİ BİR UMUT VE YENİ BİR HEYECAN YARATACAK

Kongrede Demirtaş’ın Edirne Cezaevi’nden gönderdiği mesaj okundu.

Daha sonra HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın, tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nden gönderdiği mesajı okundu. “Halklarımızın ve ülkemizin derin krizler ve ağır sorunlar yaşadığı bu kritik dönemde gerçekleştirdiğimiz Kongremize, ciddi bir umut ve yeni bir heyecan yaratacağına olan inancımla şimdiden hayırlı olsun diyorum” diyorum diyen Demirtaş, şu mesajları verdi:

15 aydan bu yana binlerce arkadaşımla birlikte rehin alınıp cezaevine konulmuş olmamız fiziken bizi ayırmış olsa da duygularımız ve düşüncelerimiz eskisinden daha güçlü bir şekilde yek vücut olmuştur. Bilmenizi isterim ki, kalbim olanca sıcaklığıyla Kongre salonunda atıyor. Eş Genel Başkanımız ve yeni Eş Genel Başkan adaylarımız kapsamlı değerlendirmeler yapacağı için ben sizlere sadece kısa bir mesaj iletmekle yetineceğim.”

‘EN BÜYÜK KAYGIM SİZLERİ MAHCUP ETMEMEKTİR’

8 yıllık eş genel başkanlığı döneminde kendisine destek veren partililerle ailesine teşekkür eden Demirtaş, şöyle dedi: “Sizlerin mücadelesi, emeği, morali ve desteği beni her zaman ayakta tuttu ve güç verdi. En büyük kaygım bu anlamlı desteğe layık olmak ve sizleri mahcup etmemektir. Bunun için gecemi gündüzüme katarak, bu mücadelenin bir parçası ve öncülerinden biri olmaya çalıştım. Fakat buna rağmen bütün içtenliğimle söylemek isterim ki; halen sizlere karşı mahcup ve borçlu hissediyorum kendimi. Çünkü bizler ‘mezar taşıma halkına borçlu gitti’ diye yazın inancına sahip olanların geleneğinden geliyoruz. Halkımıza olan borcumuz öylesine bir borçtur ki, yaşam boyu ödeyerek de bitirilemez. Tam anlamıyla özgürlük ve tam anlamıyla demokrasi sağlanıncaya kadar bu borç ödenmiş sayılmaz. Hele hele yüreği evlat acısı ile dağlanmış olan bütün anne-babalara karşı henüz onurlu bir barışı armağan edememiş olmamızın mahcubiyetini de yaşıyoruz.”

‘HATALARIMIZ DÜZELTMEK İÇİN’

Kongrede eş genel başkanlık görevini devredeceğini hatırlatan Demirtaş, şunları kaydetti: “Bütün bu eksikliklerimizi, yetmezliklerimizi, hatalarımızı düzeltmek için de yeni Eş Genel Başkanlarımızın öncülüğünde, yeni yönetimimiz ile birlikte sizlere layık bir mücadeleyi ortaya koyma adına her yerde elimden geleni yapmaya devam edeceğimin sözünü veriyorum.

HDP’de birlikte Eş Genel Başkanlık yapmaktan onur ve mutluluk duyduğum ve şu dakikaya kadar da seçilmiş Eş Genel Başkan olan Figen Başkanımıza, onun şahsında cezaevindeki bütün siyasi tutsaklara selam ve sevgilerimi gönderiyorum. İçerideki bütün arkadaşlarım adına da en büyük direnme ve dayanışma mesajını sizlere iletmek istiyorum.”

‘BİZLER DEVASA BİR ÇINAR GİBİYİZ’

Demirtaş, şöyle devam etti: “Bizler her türlü faşist baskıyı göğüsleyecek, bedelini ödeyecek devasa bir halk hareketine dönüşmüş, köklerini yüzyıllık direniş geçmişine salmış, dallarını ve yapraklarını sınırsız gökyüzüne ulaştırmayı başarmış devasa bir çınar gibiyiz. Çınarımızın her bir dalında Türkiye’nin büzün ezilen halkları, sınıfları ve cinsiyetleri özgürce yerini almıştır. Bu haliyle HDP, Kürt, Türk, Ermeni, Arap, Çerkez, Alevi, Süryani, Êzîdî, Hıristiyan, Müslüman bütün kimlik ve inançların ortak partisine dönüşmüştür. Yine kadınların kendi kimlikleri ve mücadeleleriyle var ettikleri HDP, gerçek bir kadın partisine dönüşmüştür. Kapitalizmin en ağır sömürüye tabi tuttuğu işçinin, işsizin, köylünün ve bütün emekçilerin ortak taleplerini buluşturan gerçek bir emekçi partisi olmuştur. Neoliberal düzenin her gün adım adım vahşice yok ettiği doğanın savunulması için en güçlü ekolojik çizgilerden biri haline gelmiştir.

HDP artık Türkiye’nin ana siyasi çizgilerinden birisi olarak kalıcı bir siyasi kuruma dönüşmüştür. Kişilere bağımlı olmayan kurumsal bir kimlik ortaya çıkarabilmiştir. Şimdi hepimize düşen şey, bu kurumsal siyasi aygıtı etkili bir mücadele alanı olarak kullanarak direnişi büyütmek, faşizmi alt etmek ve demokratik bir iktidar alternatifini halka sunmaktır.”

‘BİZİ DOLDURACAK YER BULAMAMALILAR’

HDP’nin parlamento dışı mücadeleye de önem vereceğini belirten “emirtaş, şunları dile getirdi: “Partimiz, parlamentarizme boğulmadan, meşru direniş hattından sapmadan, şiddet dışı yer, yol ve yöntemle alan-alan, meydan-meydan demokratik mücadeleyi büyütmek sorumluluğu ile karşı karşıyadır. Yeni yönetimimizin bunu en cesur, en hızlı ve kararlı şekilde örgütleyeceğine inanıyorum. Direnişe faşizmin cevabı tutuklama olacaksa, bin tane daha yeni hapishane yapsalar, bizi dolduracak yer bulamamalılar. HDP böylesi bir kararlı ve cesur duruşu, geç kalınmış öncülüğü derhal üstlenmelidir.”

Barış ve diyalog vurgusu yapan Demirtaş, şöyle dedi: “Bizler canlıların meşru savunma çerçevesinde direnmesine saygı duyarız ve yanlarında oluruz. Bunun dışında her türlü şiddete tereddütsüz şekilde karşı çıkar ve ilkesel olarak kimden gelirse gelsin, açıkça eleştiririz. Savaş kışkırtıcılığının büyük övgülere mazhar olduğu bu günlerde korkmadan ve ısrarla ‘barış hemen şimdi’ demeye ısrar edeceğiz. AKP-MHP faşizminin hiçbir makul gerekçe olmadan, Kürt halkına karşı yürüttüğü imha savaşını her yerde teşhir edip, diyaloğu ve barışçıl çözümleri savunmaya devam edeceğiz.”

‘HDP GERÇEK BİR TÜRKİYE PARTİSİDİR’

“HDP Türkiye’nin partisi midir, değil midir?” diye soran Demirtaş, şöyle devam etti: “Buna halklarımız karar veriyor zaten. Ama şunu herkes bilsin ki; HDP, AKP-MHP’nin kurmak istediği faşist Türkiye’nin partisi değildir. Türkiye’nin hırsızlarının partisi de değildir. Türkiye kalantorlarının, rüşvetçilerinin, kan emicilerinin partisi hiç değildir. HDP, Türkiye ezilenlerinin partisidir. Türkiye’nin yoksullarının, yok sayılanlarının partisidir. Evet, HDP bu yönüyle gerçek bir Türkiye partisidir.”

YENİ EŞBAŞKANLARA MESAJ

Demirtaş, gelecek döneme ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Önümüzdeki dönem bir yandan faşizm ile mücadele, bir yandan da kritik seçimlere hazırlanmak gibi tarihi sorumluluklarımız vardır. Bu Kongre ile birlikte tarihi rol ve misyonlarımıza layık olacak bir çalışmayı hep birlikte ortaya koyacağız. Yeni Eş Genel Başkanlar ve yeni yönetimimiz etrafında kenetlenecek, tam bir yoldaşlık ve dayanışma ruhuyla mücadeleyi büyüteceğiz.

Bu Kongre vesilesi ile beni yeniden Eş Genel Başkan olarak öneren bütün arkadaşlarıma ve halkımıza özel olarak teşekkür ederim. Beni bir kez daha onurlandırdığınız için şükranlarımı sunuyorum. Ancak daha önce izah ettiğim gerekçelerle görevimi yeni arkadaşlara devretmeyi siyasi ve ahlaki sorumluluğumun gereği olarak görüyorum. Sizlerin desteği ile seçilecek yeni Eş Genel Başkanlarımızı şimdiden kutluyor, başarı ve dayanışma duygularımı iletiyorum.”

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Dayanışma çağrısı yapan Demirtaş, mesajında şunlara yer verdi: “HDP’yi oluşturan bütün bileşenlerini, emekçilerimizi, partimizin tüm il-ilçe yönetimlerini, Kadın ve Gençlik Meclisimize yeni yönetim etrafında en güçlü dayanışma ağını örmeye çağırıyorum. Bugüne kadar partimizde görev yapmış bütün arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyor, parti şehitlerini rahmetle anıyor, anılarına bağlılık sözümüzü yineliyorum.
Kongremizin büyük bir başarı, coşku ve heyecan ile tamamlanacağına olan inancımla büyük bir hasretle hepinizi kucaklıyorum. Hücre arkadaşım Abdullah Zeydan ile birlikte hepinize selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz.”

Kongreye en çok katılım Cizre’den gerçekleşti.

BARZANİ’DEN HDP KONGRESİNE MESAJ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani de Kongre’ye mesaj gönderdi. Siyasi gelişmelerden dolayı Kongre’ye katılamadığını söyleyen Barzani başarılar diledi. Kongreye YNK Genel Sekreterliği adına da bir mesaj gönderildi.

KEMALBAY ADAY DEĞİL

Figen Yüksekdağ’ın tutuklanıp vekilliğinin düşürülmesinin ardından olağanüstü kongreye giden HDP’de, Yüksekdağ’dan boşalan Eş Genel Başkanlık koltuğuna Serpil Kemalbay seçilmişti. Kemalbay’ın aday olmadığı 3’üncü Olağan Kongre’deki kadın eş genel başkan adayı Mutabakat Komisyonu tarafından Pervin Buldan olarak belirlendi.

DEMİRTAŞ’IN YERİNE TEMELLİ

Hâlen tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 3’üncü Büyük Olağan Kongre’de aday olmayacağını fakat partide çalışmaya devam edeceğini açıkladı. Erkek aday belirleme sürecinde Mutabakat Komisyonu’nda Sezai Temelli ismi öne çıktı. Temelli hâlen HDP’nin Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı.

PM’DE DE EŞİT TEMSİLİYET

Eş genel başkanların belirleneceği HDP’nin kongresinde ayrıca Parti Meclisi (PM) seçimi de yapılacak. Bin 237 delegesi bulunan HDP’nin PM’si için 100 asil 50 de yedek üye belirlenecek. PM üyeleri delegelerin oylamasına tek listeyle sunulacak. HDP’de PM üyeleri belirlenirken cinsiyet kotası gereğince kadın ve erkeklere eşit sayıda yer ayrılıyor.

10 TUTUKLU VEKİL MESAJLARIYLA KATILACAK 

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu milletvekilleri İdris Baluken, Çağlar Demirel, Ferhat Encü, Nihat Akdoğan, Selma Irmak, Nursel Aydoğan, Gülser Yıldırım ve Abdullah Zeydan tutukluluk hallerinin devamı nedeniyle 3’üncü Büyük Olağan Kongre’ye mesajlarıyla katılacak.

7 İSMİN VEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ

Genel Merkez’in büyük katılım beklediği HDP kongresi öncesi 7 ismin vekilliği düşürülmüş durumda. İlk olarak 21 Şubat 2017 tarihinde Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşürülmesinin ardından Nursel Aydoğan, Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer Öztürk, Besime Konca, Leyla Zana ve Ferhat Encü ile toplam 7 milletvekilinin vekillikleri düşürüldü. Vekilliği düşürülen Encü ile birlikte HDP’nin milletvekili sayısı 52’ye düştü.

KONGRE ÖNCESİ BİLEŞENLERE OPERASYON

HDP’nin bileşenleri arasında DBP, ESP, Devrimci Parti, SYKP, Yeşiller ve Sol Gelecek gibi siyasi partilerle, SODAP ve HDK gibi platformlar da yer alıyor. Kongre öncesi polis tarafından İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Kocaeli’de Halkların Demokratik Kongresi (HDK) bileşeni parti ve sivil toplum kuruluşlarının üye ve yöneticilerine yönelik çok sayıda operasyon düzenlendi. HDK Eşsözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda isim gözaltına alındı.

‘SAVAŞA HAYIR’ PANKARTI KALDIRILDI

Hazırlıkların günler öncesinden başladığı ve partililerin de kendi güvenlik önlemlerini aldığı kongre için Ankara Arena’ya asılan Kürtçe, “Savaşa Hayır” pankartı kongreden iki gün önce polis tarafından kaldırıldı.

ÇANTAYLA SALONA GİRİŞE İZİN YOK

Ankara Valiliği de kongreden bir gün önce yaptığı açıklamayla Ankara Arena çevresinde oluşturulacak arama noktalarında kongreye katılmak için gelen kişilerin, valiz, çanta, makyaj malzemesi, kol çantası ve spor çantasıyla alana girmesine izin verilmeyeceğini duyurdu.

‘TERÖRLE MÜCADELE’DEN KONGREYE MESAJ

Kongrede cezaevinde bulunan milletvekillerinin yanı sıra Kongre’nin hemen öncesinde gözaltına alınan HDP bileşenlerinin yöneticilerinin avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajlar da okundu. Divan Eş Başkanı Meral Danış Beştaş gözaltında tutulan yöneticilerin mesajlarını “Terörle Mücadele Şubesinden mesajlar var” diyerek okudu. Beştaş mesajları okuduktan sonra, “Biz de emniyete selam gönderiyoruz, ama Emniyet’te tutulan arkadaşlarımıza. Bizimlesiniz” dedi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2018, 18:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER