HDP'li Cizre Belediyesi'ne de kayyım atandı

HDP'li Cizre Belediyesi'ne kayyım atandı. HDP'li belediyelere atanan kayyım sayısı 13'e yükseldi.

HDP'li Cizre Belediyesi'ne de kayyım atandı
Şırnak’ın HDP’li Cizre Belediyesi’ne kayyım atandı. Mezopotamya Ajansı’na konuşan ve kayyım atandığını doğrulayan Cizre Belediye Eş Başkanı Mehmet Zırığ, 31 Mart seçimlerinde yüzde 77 oy alarak başkan seçilmişti. Zırığ’ın yerine Cizre Kaymakamı Davut Sinanoğlu görevlendirildi.

Cizre’ye kayyım atanmasından sonra 3’ü büyükşehir toplam 13 HDP’li belediyeye kayyım atanmış oldu. Kayyım kararına Cizre Belediye Başkanı Zırığ ve birçok HDP’li milletvekilinden de tepki geldi. Zırığ sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Cizre halkı size asla boyun eğmeyecek” ifadelerini kullandı ve kayyım kararının iletildiği tebligatı paylaştı.

Valilikten yapılan açıklamada, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Zırığ hakkında başlattığı soruşturmanın devam ettiği, Zırığ’ın Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kovuşturma dosyası kapsamında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı bildirildi.

Kayyım kararına HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan “Kardeşlerimiz Kürtlerin kadim şehri olan Cizre’ye kayyum atamış. Hazır yarğı paketleri hazırlanırken “Kürtlerin seçme ve seçilme hakkı yoktur.” maddesi yerinde olacaktır. Bu da Türk tipi Demokrasi olsa gerek” derken, HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz belediyenin polis ablukası altına alındığını söyledi.

7 AYDA 13 BELEDİYEYE KAYYIM 

Şırnak’ın Cizre ilçesi, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra HDP’nin kazandığı ve kayyım atanan 13. belediye oldu. İçişleri Bakanlığı daha önce Diyarbakır Büyükşehir, Mardin Büyükşehir, Van Büyükşehir, Hakkari, Yüksekova, Kulp, Kayapınar, Bismil, Kocaköy, Karayazı, Nusaybin ve Erciş belediyelerine kayyım atamıştı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2019, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER