HDP'li Irmak Bakan Soylu'ya 'Gerdi infaz timi'ni sordu

Facebook'ta 'Gerdi infaz timi' adlı hesap üzerinden Hakkari'deki HDP'li yöneticiler ve çok sayıda esnaf ölümle tehdit edildi. HDP Milletvekili Selma Irmak, konuyu Meclis gündemine taşıyarak, İçişleri Bakanlığı'nın bu konuda ne gibi bir araştırma yaptığını sordu.

HDP'li Irmak Bakan Soylu'ya 'Gerdi infaz timi'ni sordu
HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, sosyal medya üzerinden açılan bir hesapta yapılan paylaşımlarda Şemdinli Belediye Eş Başkanı Nahide Yıldız’ın da aralarında bulunduğu bir çok sayıda DBP, HDP’li yönetici ve esnafın ölümle tehdit edildiğini kaydederek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi verdi.


Irmak’ın TBMM’ye verdiği soru önergesinde şu cümlelere yer verildi:

“Yazılı basına yansıyan habere göre; Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde aralarında Belediye Eş Başkanı Nahide Yıldız, DBP ve HDP’li yöneticiler, KJA yöneticileri ve yerel esnaf olmak üzere çok sayıda kişi kendilerine sosyal medya hesabı üzerinden ‘Gerdi İnfaz Timi’ diyen bir grup tarafından tehdit edilmiştir. Bu hesap üzerinden yapılan paylaşımda; ‘Aşağıda ismi yazılı olanlar PKK’nin milisliğini yapanlar ve faaliyetlerinde bulunanlar, en kısa zamanda cezalandırılacaklardır. Bunların bütün hainliklerini ve ihanetlerini biliyoruz. Bunların suçsuz yere ne kadar insan öldürdüklerini iyi biliyoruz. Derecik’te PKK terör örgütüne sempati içerisinde olduğunu bildiklerimiz kendine çeki düzen versin’ şeklinde Şemdinli’deki siyasetçileri ve esnafı tehdit etmiştir.”

‘HESABI KULLANANLAR ORTAYA ÇIKARILSIN’

Irmak, çatışmalı sürecin arttığı, her gün onlarca gencin yaşamını yitirdiği bu süreçte insanların, hayatlarından endişe eder duruma geldiklerini de belirterek, şöyle dedi:

“En son Yüksekova’da dört gencimizin sokak ortasında polis kurşunlarıyla göz göre göre öldürülmeleri insanlarımızı derin bir endişeye sevk etmiştir. Şemdinli’deki yönetici ve esnaflarımızın sosyal medya üzerinden tehdit edilmesi ciddiye alınması ve önlem alınması gereken bir konudur. Bu hesabın kimler tarafından kullanılıp ortaya çıkarılması ve yargı önüne çıkarılmaları gerekmektedir.”

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2016, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER