HDP'li vekil Ferhat Encü tahliye edildi

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklu bulunduğu dosya kapsamında tahliye edildi.

HDP'li vekil Ferhat Encü tahliye edildi

4 Kasım'dan bu yana tutuklu bulunan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, tutuklu bulunduğu dosya kapsamında mahkemenin verdiği ara kararla tahliye oldu. Şırnak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde “örgüt üyeliği” ve "örgüt propagandası" iddiasıyla açılan dava kapsamında tutuklu bulunan Encü'nün Ocak'ta görülen duruşmasında tahliye çıkmazken, avukatların itirazı sonuç verdi. 

Avukat Özlem Zıngıl'ın başvurusu ara kararını açıklayan mahkeme, "incelenen dosya içeriğine, sanığın tutuklulukta geçirdiği süre, mevcut delil durumu, sanığa istinat edilen suçun vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimali tutukluluktan umulan gayenin adli kontrol ile de sağlanabileceği anlaşıldığından sanığın tahliyesine" karar verdi. 

Adli kontrol şartıyla tahliye edilen Encü'ye, "yurt dışı yasağı" da getirildi.

İTİRAZDA AYM KARARI HATIRLATMASI 

İtirazda 30 Ocak’ta tahliye olan İdris Baluken’in tahliye kararındaki Anayasa Mahkemesi (AYM) kararı da hatırlatılmıştı. Avukatların itirazlarını değerlendiren mahkeme, Encü hakkında tahliye kararı verdi. 

Encü'nün tutuklu olduğu dosyada hakkında hazırlanan 5 ayrı fezleke birleştirilmiş ve “örgüt üyeliği” iddiasıyla dava açılmıştı. 

Encu, 20 Ocak’ta da müebbet hapis istemiyle yargılandığı davada tutuksuz olarak yargılanmasına karar verilmişti. 

Encü'nün önümüzdeki saatlerde tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliye olması bekleniyor.

11 VEKİL TUTUKLU

Encu tahliye olurken, HDP Eş Genel Başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile milletvekilleri Selma Irmak, Nursel Aydoğan, Abdullah Zeydan, Gülser Yıldırım, Nihat Akdoğan, Çağlar Demirel, Ayhan Bilgen, Meral Danış Beştaş ve Besime Konca hala tutuklu bulunuyor. 

4 Kasım’da gözaltına alınıp tutuklanan Leyla Birlik ve İdris Baluken ise farklı tarihlerde tahliye edilmişti. / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2017, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER