Heather Nauert: Açıklamanın arkasındayız

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, bir soru üzerine Trump-Erdoğan görüşmesinin ardından yapılan açıklamanın arkasında olduklarını söyledi. Nauert, "Açıklamanın arkasındayız. Başkan Trump, Erdoğan’a karşı açık ve sert oldu” dedi.

Heather Nauert: Açıklamanın arkasındayız
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, kameraların alınmadığı basın brifinginde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Nauert’e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasındaki telefon görüşmesinin ardından, iki taraftan yapılan farklı açıklamalar soruldu.


Hürriyet gazetesinden Cansu Çamlıbel’in haberine göre 
Nauert, “Beyaz Saray’dan yapılan açıklama çok belirgin, detaylı ve sağlam. Beyaz Saray açıklaması, hem Başkan Trump’ın hem de Dışişleri Bakanı Tillerson’ın kuzeybatı Suriye’deki Afrin bölgesine dair olağanüstü kaygılarını dile getirdi” dedi.

‘SDG İLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ’

“Türkiye’nin PKK konusundaki meşru güvenlik kaygılarını anlıyoruz” diyen Heather Nauert, “ABD olarak Afrin’de askeri varlığımız yok. Suriye’nin doğusunda IŞİD’le savaşmak için Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile birlikte çalışıyoruz. Bunu yapmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Menbiç’e askeri harekatı düzenleme ihtimali sorulan Nauert, “Türklere karşı bu konuda çok açık olduk. Hem Türkiye’deki hükümet yetkilileriyle açık olduk, hem Bakan Tillerson özel görüşmelerinde çok açık oldu, hem de Başkan Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde Menbiç’i kapsayacak şekilde tansiyonun yükseldiğini görmek istemediğimiz konusunda çok açık oldu” ifadelerini kullandı.

‘UYARILARIMIZI DİNLERLERSE İYİ OLUR’

Türkiye’nin ABD’ni uyarılarını dikkate almasını istediklerini dile getiren Heather Nauert, “Umuyoruz ki NATO müttefikimiz ve ortağımız Türkiye bunlara kulak veriyordur. Dinlemeleri gerektiğini düşünüyoruz. Dinlerlerse bu iyi bir şey olur” diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı’daki brifingin ardından Nauert, daha sonra yabancı basın merkezinde kameralı basın toplantısı düzenledi. Trump-Erdoğan görüşmesiyle ilgili Beyaz Saray açıklaması sorulan Nauert, açıklamayı okuduktan sonra “Dışişleri Bakanlığı ve Beyaz Saray olarak açıklamanın arkasındayız. Başkan Trump, Erdoğan’a karşı açık ve sert oldu” dedi.

HABERİN TAMAMI

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2018, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER