Hüda Kaya: Lanet ifadeleriyle geçiştirmeye çalışıyorlar

HDP milletvekili Hüda Kaya: Bugün saldırıdan sonra kenarlara sinip dillerinde lanet ifadeleri ile olayı geçiştirmeye çalışıyorlar.

Hüda Kaya: Lanet ifadeleriyle geçiştirmeye çalışıyorlar
HDP İstanbul Milletvekilli Hüda Kaya Reina saldırısıyla ilgili konuştu: ‘Yılbaşı kutlanmaz, haramdır’ diyerek günlerdir kampanya yaptılar. Sana göre bu yasaksa inançsal olarak dayatma hakkına sahip değilsin.


Türkiye'de 2017 yılına girildiği ilk saatlerde İstanbul Ortaköy'de bulunan Reina adlı eğlence mekanında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı henüz üstlenen örgüt olmazken, resmi makamlarca da örgüt adı telaffuz edilmedi. Saldırının ardından gözler hükümet yetkililerinden gelecek açıklamalara çevrildi. 

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Ortaköy’de yaşanan saldırıya ilişkin “Dün, kendileri gibi inanmayanları hedef gösteren söylem ve duruşlar ikiyüzlülüğün işaretini verdi. Bugün ötekileştirmeyi hedef güden bir zati kendileridir. Reina’da yaşananlar bunun sonucu olmuştur" dedi. 

'HİÇBİR HAKİKAT KAPALI KALMAYACAK'

Kaya, sözlerine şöyle devam etti: “’Yılbaşı kutlanmaz, haramdır’ diyerek günlerdir kampanya yaptılar. Kardeşim sen kendi inancına göre bir şeyi kutlamıyorsan, sana göre bu yasaksa inançsal olarak dayatma hakkına sahip değilsin. Ben böyle bir din, İslam tanımıyorum. Benim inandığım dinde saygı vardır. Bugün saldırıdan sonra kenarlara sinip dillerinde lanet ifadeleri ile olayı geçiştirmeye çalışıyorlar. Sorumluların bulunması noktasına inanmıyorum. Olayın üstü demogojilerle kapatılacak, ama hiçbir hakikat kapalı kalmayacak. Neresinden tutarsak elimizde kalacak bir yönetim zihniyeti ile karşı karşıyayız. İstifa etmelerini beklemek abesle iştigaldir."  / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2017, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER