Hükümet, muhalefeti yok sayıyor

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil: Muhalefetin verdiği 600'e yakın araştırma önergesinden biri bile kabul edilmedi.

Hükümet, muhalefeti yok sayıyor
CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, 26. Yasama Dönemi'nde muhalefetin 600’e yakın araştırma önergesinden birinin bile kabul edilmediğini söyledi. İrgil, bu yasama döneminde yine muhalefetin 4 bine yakın verdiği yazılı ve sözlü 4 bine yakın önergesinden 3.778’nin hiç cevaplanmadığına dikkat çekti.


T24’ten Hülya Karabağlı’nın haberine göre CHP’li İrgil’in, TBMM Genel Kurulu’ndan iktidarın denetim karnesini gösteren açıklamaları şöyle:

“HDP Grubu 3 yıl içinde 135 tane Meclis araştırma önergesi getirmiş, kabul edilen sıfır. MHP Grubu 150 tane Meclis araştırma önergesi getirmiş, kabul edilen sıfır, CHP Grubu 238 Meclis araştırma önergesi getirmiş, kabul edilen 2, AKP Grubu 94 tane Meclis araştırma önergesi getirmiş, kabul edilen hepsi. Rakamlar burada. Bu saygısızlıktır bir kere. Bu kadar insanın bu üç yıl içerisinde bir tane mi işe yarar fikri olmadı, bir tane mi akla, mantığa, vicdana uyan, hukuka uyan yararı olmadı? Kaldı ki, ben Meclis Başkanımız Sayın İsmail Kahraman'a bu dönem sordum, dedim ki: Ne kadar önerge var, ne cevap verdiniz? Kendi cevabını buradan size okuyorum aynen: '4 bine yakın önerge verilmiş muhalefet tarafından, 3.778'i cevaplanmamış ama bunun için, muhataplara dikkat çekmek için yazı gönderdim, merak etmeyin' diyor. Bu ayıp değil midir? 3 bin 700'üne hiç yanıt vermemişsiniz. En azından saygı gereği, saygıyı geçtim, yasa gereği cevap vermeniz gerekirdi.” 

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2016, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER