İBB'de ihaleler durduruldu, izinler iptal oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde tüm müdür ve üstü pozisyonlardaki çalışanların izinleri iptal edildi. Belediyede ikinci bir emre kadar birçok ödeme durduruldu ve ön onaya bağlandı.

İBB'de ihaleler durduruldu, izinler iptal oldu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) tüm birimlerdeki müdür ve üstü pozisyonlardaki görevlilerin izinleri (kanuni mazeret ve hastalık izni) hariç iptal edildi. Ayrıca belediyedeki tüm ödemeler, ihaleler, alım-satım, kiralamalar ve personel alımı da ikinci bir talimata kadar durduruldu.

Independent Türkçe’den Cihat Arpacık’ın haberine göre, İBB’deki tüm birimlere Genel Sekreter Vekili Mehmet Çakılcıoğlu imzasıyla tüm birimlere genelge gönderildi. Genelgede, belediyenin günlük rutin işlerini aksatmayacak olan tüm ihale, doğrudan temin, personel alımı, araç kiralama, alım-satım, gayrimenkul kiralama ve benzeri işlerin durdurulması istendi.

Birimlere gönderilen başka bir genelgeyle ise personel ödemeleri ve ödenmemesi durumunda ek yük getirecek (gecikme cezası, faiz) borçlar hariç olmak üzere üçüncü kişilere yapılacak ödemelerin geçici süreyle durdurulması istendi. İBB’ye ait şirketlerinin harcama birimlerine bütçe ile tahsis edilen ödeneklerin de kullanımına kısıtlama getirildi. Genelgede, ödeme yapılmadan önce ön onay alınması gerektiği bildirildi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2019, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER