İGDAŞ'a yüksek fatura soruşturması

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), İstanbul Belediyesi'ne bağlı olan İGDAŞ'a mevzuata aykırı fsürelerde fatura düzenlediği gerekçesiyle soruşturma başlattı.

İGDAŞ'a yüksek fatura soruşturması
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İstanbul Gaz Dağıtım Sanayii ve Ticaret A.Ş. (İGDAŞ) hakkında soruşturma başlattıklarını açıkladı. Yılmaz yüksek fatura şikayetleri üzerine inceleme başlattıklarını belirterek “Gelen şikayetlere baktığımızda mevzuata aykırı sürelerde fatura düzenlendiğini tespit ettik. Bu durum haliyle vatandaşlarımızın faturasını oldukça yükseltmiş. Derhal soruşturma açtık. Gerekeni yapacağız” dedi.

İGDAŞ 3 Mayıs’ta yaptığı açıklamada şöyle denmişti: “Doğalgaz faturaları sayaç okuma tarihinden itibaren geriye dönük ortalama bir aylık bir süreyi kapsadığı için, örneğin 15 Nisan’da okunan bir sayaç geriye dönük olarak 15 Mart-15 Nisan dönemini kapsamaktadır. Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkileyen corona virüsü salgınının etkilerini azaltmak amacıyla alınan tedbirler kapsamında, Evde Kal uygulaması doğal gaz tüketimini bu dönemde günlük bazda artırmıştır. Bu durum özellikle salgına karşı tedbirlerin etkin olarak hayata geçirildiği 16-31 Mart ve 1 Nisan-15 Nisan dönemleriyle ilk corona virüsü vakasının görüldüğü 1-15 Mart dönemi gaz çekiş rakamları kıyaslandığında açıkça görülmektedir. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2020, 18:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER