İmamoğlu virüs yoğunluğu olan ilçeleri açıkladı

Korona virüsünün Türkiye'de en çok görüldüğü il olan İstanbul'da, en çok hangi ilçelerde yoğunluk yaşandığı belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da en çok Bağcılar, Esenler ve Bayrampaşa'da virüs yoğunluğu olduğunu söyledi.

İmamoğlu virüs yoğunluğu olan ilçeleri açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, korona virüsün İstanbul’da en çok görüldüğü ilçeleri açıkladı. “Özellikle Bağcılar, Esenler, Bayrampaşa, bu bölgede çok yoğunlaşma olduğunu görüyoruz. Çünkü biliyorsunuz yapılaşma çok orada” diyen İmamoğlu, pandemi kurulunda kendilerine gösterilen haritayı kamuoyuyla paylaştı.

FOX TV’de İsmail Küçükkaya‘nın sunduğu Çalar Saat programında konuşan İmamoğlu, “Orada bir ilgili sanıyorum İstanbul Halk Sağlığı Başkanıydı. Onun yaptığı haritada o bölgede yapılaşmanın yoğun boşlukların az olduğu bölgelerde salgın daha yüksek. Örneğin Esenyurt örnek verildi. Anadolu’ya kasıt bir nebze daha düşük, yoğunlaşma az. Batı’ya doğru gittiğinizde Büyükçekmece, Silivri, Çatalca… Kırsala gittiğinizde zaten azalıyor. Ama o yoğun yapılaşmanın olduğu yerde salgının hızı daha yüksek. Ne yazık ki öyle” ifadelerini kullandı.

‘UZMANLARIMIZ KESİNLİKLE TECRİT DİYOR’

İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Biz herhangi bir şehir küçük bir şehir değiliz. Bu yüzden ısrarımız bu. Ekrem İmamoğlu’nun şahsi ısrarı gibi algılanmasın. Bunu ben söylemiyorum, bilim kurulları söylüyor. Duyumumuza göre Ankara’daki Bilim Kurulu da söylüyor. Kendi çalıştığımız bilim kurulumuz var İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak. 20’ye yakın uzman insanımız bizimle birlikte çalışıyorlar. Her gün raporları geliyor bana. Kesinlikle tecrit diyorlar. Sokağa çıkma yasağı olmasın, güçlü bir tecrit diyelim adına. Bizim tahminlerimize göre 300-350 bin insanın İstanbul’a hizmeti söz konusu. Bunlar kademeli olarak yönetilebilir.

Sağlık çalışanlarımıza seyahat kısıtlaması gelebilir, onlar için otel hizmeti sunuyoruz. Çünkü onlar da evlerinden işlerine gitmiyorlar. Böyle bir tecrit ile birlikte İstanbul’da salgının hızı 2-3 haftada yavaşlayarak aşağı doğru inecek. İstanbul buna hazır.”

‘İTO BAŞKANI DTM’Yİ VERMEYİ TEKLİF ETTİ’

İmamoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sahra hastanesi için dosya sunduklarını belirtti ve şöyle konuştu:

“Yenikapı’da kaç günde sahra hastanesi kurulur, 7 bin yatağa ulaşabilir. Alt yapısı var, elektiriği var, jenaratörü var, trafosu var. Aynı şey Maltepe için geçerli, Beylikdüzü için geçerli. İlave olarak kapalı alanlar ve kapasitesi itibariyle metro ve steril alanlar olması kaydıyla havaalanlarını da önerdik.

Pandemi kurulunda Sayın İstanbul Ticaret Odası Başkanı bir açıklama yaptı. Dedi ki, ‘Dünya Ticaret Merkezi’nin oradaki fuar alanı hazır ve biz burada sahra hastanesi olmasını onaylıyoruz’, Londra’da fuar alanını 7 günde sahra hastanesine dönüştürüyorlar diye bir haber okudum. Havalimanı’nın karşısındaki arazi hepimizin arazisi o arazi konutlarla dip dibe. Sahil yolundan girmek isteseniz giremezsiniz, çıkmak isteseniz çıkamazsınız. Tek bir toplu taşıma aracı oradan geçmiyor. O hat otobüsün, minibüsün duracağı yer değil.” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2020, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER