İnfaz paketi CHP, HDP ve İYİ Parti'nin görüşüne sunuluyor

AK Parti infaz indirimi öngören değişiklik teklifini Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin görüşüne sunuyor. AK Parti heyeti CHP ve İYİ Parti'nin ardından HDP'ye de heyet gönderecek.

İnfaz paketi CHP, HDP ve İYİ Parti'nin görüşüne sunuluyor
AK Parti’nin infaz oranını yarı yarıya indiren, denetimli serbestlik süresini arttıran kanun teklifi taslağı Meclis’te grubu bulunan diğer partilerin görüşüne sunulacak.

İlk ziyaret CHP grubuna yapıldı. AK Parti heyetinde AK Parti Grup Başkanvekilleri Mehmet Muş ve Cahit Özkan ile Adalet Komisyonu üyeleri yer aldı. Ayrıca heyette Adalet Bakanlığı temsilcisi bulundu.

CHP heyetinde ise Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç ve Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Ankara Milletvekili Murat Emir yer aldı.

AK Parti heyeti 10 kanunda değişiklik içeren teklifi İYİ Parti’ye de sunacak. Daha sonra HDP grubuna da gidilerek teklifle ilgili HDP’nin görüşü alınacak.

AK Parti’nin MHP ile olgunlaştırdığı infaz paketi taslağında uyuşturucu ve cinsel suçlar ile mükerrer işlenen suçlar infaz indirimi kapsamına alınıyor. Terör ve örgütlü suçlarda dörtte üç olan infaz oranında ise bir değişiklik öngörülmüyor. Diğer suçlarda infaz oranı yarı yarıya düşürülürken denetimli serbestlik süresi geçici olarak 1 yıldan 3 yıla çıkarılıyor. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2020, 18:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER