IŞİD, ABD askerinin kamerasından çatışmayı yayınladı

IŞİD, Nijer'de Amerikan askerleriyle ekim ayında girdiği çatışmanın görüntülerini yayınladı. Görüntüler, hayatını kaybeden askerlerden birinin kaskında bulunan kamerayla çekilmiş...

IŞİD, ABD askerinin kamerasından çatışmayı yayınladı
Suriye ve Irak’ta ağır yenilgilere uğratılan IŞİD’den propaganda hamlesi… Örgüt, Amerikan askerleriyle militanları arasında geçen ekimde yaşanan bir çatışmanın görüntülerini yayınladı. Videonun özelliği, görüntülerin büyük kısmının, çatışmada hayatını kaybeden bir Amerikan askerinin kaskındaki kamerayla çekilmiş olması.


Örgütün yayınladığı görüntülerde, bir grup Amerikan askerinin Nijer’de IŞİD tarafından çölün ortasında pusuya düşürüldüğü anlaşılıyor. Çatışma yaklaşık dokuz dakika sürerken, Amerikan askerlerinin dördünün birden hayatını kaybettiği görülüyor.

Söz konusu çatışma, ABD’de büyük tartışma yaratmıştı. Hayatını kaybeden askerlerden birinin eşi, Başkan Donald Trump’ın başsağlığı telefonunda “Orduya ne için yazıldığını biliyordu” diyerek kendisini ağlattığını açıklamıştı. Amerikan kamuoyu ise Pentagon’dan hâlâ, bu pusunun nasıl gerçekleştiği konusunda bir açıklama bekliyor. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2018, 22:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER