'IŞİD şüphelisi  400 Türkiyeli kadın dönmek istiyor'

Irak’ın Telafer kentinde IŞİD militanları olan eşleriyle Irak ordusu ve Peşmerge'ye teslim olan Türkiye vatandaşı 400 kadın, ülkeye dönmek istiyor.

'IŞİD şüphelisi  400 Türkiyeli kadın dönmek istiyor'
Irak’ın Telafer kentinde düzenlenen operasyonda IŞİD militanları olan eşleriyle Irak ordusu ve Peşmerge güçlerine teslim olan Türkiye vatandaşı 400 kadın, ülkeye dönmek istiyor.


Sputnik’ten Hikmet Durgun’un haberine göre, bir IŞİD militanın eşi olan Samsunlu 34 yaşındaki Kübra Hacıoğlu, kampta tutulduklarını belirterek, Türkiye vatandaşı 400 kadının ülkeye dönmek istediğini söyledi. Kampta kalan kadın ve çocuklar daha önce de haber olmuştu, ancak kadınlar arasında kaç Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu bilinmiyordu. 

IŞİD üyesi eşi çatışmada ölen bir çocuk annesi Kübra Hacıoğlu ise, “Telafer’de IŞİD’in gücü kırılmıştı ondan direnemiyorlardı. Kurban bayramından bir gün önce çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 600 civarında kişi Telafer’den kaçtık. Aramızda yaralı erkekler de vardı. 2 hafta boyunca kaçtık. Kaçarken ya ölüm ya kaçış diye düşündük. Peşmerge güçlerine teslim olduk. Erkekleri nereye götürdüklerini bilmiyoruz. Erkeklerin Irak ordusuna teslim edildiği söyleniyor. 14 gündür Musul yakınındaki Birleşmiş Milletler gözetimindeki Hamam Ali kampındayız. Neden Türkiye’ye teslim edilmediğimizi sorduğumuzda bize ‘Yeterli anlaşma yok ondan sizi teslim etmiyoruz. Araştırmalarımız devam ediyor’ dediler. Bizi neyle suçlandıklarını bilmiyoruz. Buradaki kadınların yaşları 20-30 arasındadır” ifadelerini kullandı. 

ERDOĞAN’DAN YARDIM İSTEDİ!

Eşinin hapis cezası olduğu için Suriye’ye kaçtığını ve dönemediği için oradan Irak’a geçtiğini öne süren Hacıoğlu, buradaki kadınların çoğunun “erkeklere aşık olarak geldiğini” ya da onların çağrısıyla geldiklerini savundu. Hacıoğlu, “12 ay savaş gördük. Evimiz 3 defa bombalandı. Psikolojimiz bozuldu. Türkiye’ye dönmek istiyoruz. Bu konuda Cumhurbaşkanı’ndan yardım istiyoruz. Türkiye’ye dönüp psikolojik tedavi görmek istiyoruz” diye konuştu.

Telafer’den kaçan IŞİD şüphelisinin akrabası Esra Kaya ise yakınlarını Irak’tan getirmek için Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile Emniyet Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduklarını aktararak, “Yengem gibi Türkiye vatandaşı 400 kişi Telafer’de yaşıyordu. Telafer’in Türkmençe bölgesinde yaşıyorlardı. Irak ordusu operasyon başlatınca hepsi kaçıyor. Yengem ve diğer 400 kişi Irak’a gittikleri için ‘Pişmanız’ diyorlar. Yargılama olacaksa ‘Türkiye’de yargılanalım’ diyorlar” 

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2017, 08:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER