İttifakın adı 'Cumhur'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısınından ardan gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti ve MHP arasındaki ittifakla ilgili olarak, “İttifakın adına cumhur ittifakı diyebiliriz” dedi.

İttifakın adı 'Cumhur'
Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk adımını 16 Nisan’da referanduma sunulan Anayasa değişikliğinde atan AK Parti ve MHP ittifakının ismi belli oldu. AK Parti – MHP ittifakının adı ‘Cumhur’ olacak.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Erdoğan, ittifakın ismiyle ilgili bir soruya,”Cumhur ittifakı diyebilirsiniz” cevabını verdi.

Erdoğan şöyle konuştu, “İttifak çalışmasında başkanlarımız konuyla ilgili açıklamayı yapacaklar. Artık bu bitmiştir. Genel başkanlar olarak bu konuda mutabık kaldık. Detaylar hakkında da bu üçlü grup arkadaşlarımız kamuoyunu bilgilendirecekler. ‘Cumhur ittifakı’ diyebiliriz. Mutabık kaldığımız ‘Cumhur ittifakı’. Şu andaki görüntü iki partili gibi görünüyor. Ama bu üç olamaz diye bir şey yok. Şimdi kesinleşmiş olan iki parti olarak AK Parti ve MHP…” 

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2018, 19:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER