İYİ Parti: Kırmızı çizgimiz parlamenter sistemdir

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Paçacı, "İYİ Parti'nin kırmızı çizgisi, sistemin tekrar parlamenter sisteme dönüştürülmesidir. Bu ortak paydada CHP ile aynı noktada bulunuyoruz. Ama diğer kurulmuş olan partilerle de görüşme yapılabilir," dedi.

İYİ Parti: Kırmızı çizgimiz parlamenter sistemdir

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Cihan Paçacı, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, pandemide özellikle son bir ayda çok ciddi oranda artış yaşandığını ve aldıkları bilgilerin Sağlık Bakanlığının açıkladığı rakamların çok üzerinde olduğunu gösterdiğini belirtti.

Salgınla mücadelenin sorumlu ve bilinçli davranış gerektirdiğini belirten Paçacı, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasının önemine işaret etti.

Yurttaşın evine ekmek götürmek ve tenceresini kaynatmak için mecburen toplu taşıma araçlarına bindiği ve kalabalık ortamlarda çalışmak zorunda kaldığını belirten Paçacı, "Devletin temel görevi vatandaşın sağlığını korumak ve güvenliğini temin etmektir. İktidar, maalesef uygulamaları ile bu temel görevi yerine getirememektedir." diye konuştu.

Paçacı, ekonomik sorunların derinleşerek yurttaş üzerindeki tahribatını artırmayı sürdürdüğünü savundu.

"SALGIN KONTROLDEN ÇIKTI"

Paçacı, salgının açıklanan rakamların üzerinde olduğuna ilişkin iddiasının anımsatılarak "Bu verileri ve kaynağı paylaşabilir misiniz?" diye sorulması üzerine, "Salgınla ilgili olarak açıklanan rakamların en az 10 katı hatta daha fazlası oranda olduğu söyleniyor. Bunu gerek hastaneler gerekse doktorlardan, belediyelerden ve mülki idareden alıyoruz. Salgın maalesef kontrolden çıkmıştır. Sorumsuz davranışlar bu salgının artmasına sebep olmuştur." dedi.

MİLLET İTTİFAKI DEĞERLENDİRMESİ

Millet İttifakı'nın genişletilmesine yönelik görüşmeler yapıldığının belirtilmesi üzerine Paçacı, şunları söyledi:

"Şu an için herhangi bir görüşme söz konusu değil. Zaten Millet İttifakı seçimlerde yapılan iş birliğidir. Henüz seçim dönemine girmedik. İktidar 2023'te yapılacağını söylüyor. Erken seçim olursa tabii ki partiler arası görüşmeler olur. Bugünkü sistem içerisinde ittifaklar zorunlu görünüyor. Aynı görüş içerisinde olan siyasi partiler ki İYİ Parti'nin kırmızı çizgisi sistemi tekrar güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş parlamenter sisteme dönüştürülmesidir. Bu ortak paydada bugün itibarıyla CHP ile aynı noktada bulunuyoruz. Ama önümüzdeki zaman dilimi içerisinde diğer kurulmuş olan partilerle de görüşme yapılabilir. Ama bunları söylemek için bugün çok erken."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER