Kasım Süleymani'nin cenazesinde izdiham: 35 ölü, 48 yaralı

ABD'nin suikastla öldürdüğü İranlı General Kasım Süleymani için memleketi Kirman'da düzenlenen cenaze töreninde izdiham nedeniyle en az 35 kişi hayatını kaybetti. Ölümler nedeniyle, Süleymani'nin cenazesi ertelendi. ISNA ajansı, İranlı generalin bugün toprağa verilmeyeceğini duyurdu.

Kasım Süleymani'nin cenazesinde izdiham: 35 ölü, 48 yaralı
ABD’nin geçtiğimiz cuma günü Bağdat’ta hava saldırısıyla öldürdüğü Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin cenazesinde izdiham nedeniyle 35 kişi hayatını kaybetti. 48 kişinin de yaralandığı açıklandı.


ISNA ajansı, bu ölümler nedeniyle Süleymani’nin cenazesinin defin işleminin ertelendiğini duyurdu. Yeni tarih henüz açıklanmadı.

Törende, Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami’den de ABD’ye yeni bir gözdağı geldi. Selami, “Kasım Süleymani’nin şehidi, düşman için Kasım Süleymani’den daha tehlikeli” dedi. Devrim Muhafızları Komutanı, Kirman’da ‘Amerika’ya ölüm’ sloganları atan binlerce kişiye “İntikam alacağız, sert ve kesin bir intikam” diye seslendi.

Süleymani’nin bugün toprağa verilmesi ve dört günlük yasın son bulmasıyla birlikte, İran’ın Donald Trump yönetimine somut misillemelerinin yavaş yavaş netleşmeye başlaması bekleniyor. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2020, 17:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER