Kemal Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı

CHP milletvekili Baykal’a ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ilgili soruşturma kapsamında, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu tanık sıfatıyla ifade vermeye davet edildi.

Kemal Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ilgili soruşturma kapsamında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tanık sıfatıyla ifade vermeye davet etti.

Kılıçdaroğlu’nun özel kalemi telefonla aranarak, “tanık” sıfatıyla soruşturma savcısına ifade vermeye çağrıldı.

Soruşturma, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısınca yürütülüyor.

2010 ve 2011 yıllarında Baykal ve MHP’li bazı milletvekilerine ait görüntüler internet ortamında yayımlanmış, bunun ardından görüntülerde yer alan isimler istifa etmişti.

Baykal daha önce katıldığı bir televizyon kanalında, kaset ile ilgili iki kişinin haberdar olduğunu belirterek, “Bu işi çözmek istiyorsanız zamanın başbakanına ve Kılıçdaroğlu’na sorun” demişti.

Kemal Kılıçdaroğlu da Baykal’a yanıt vererek dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaseti izlediğini, Erdoğan’ı kaseti izlerken gördüğünü söylemiş ve ”Ortada bir kumpas var, bu Erdoğan’ın bilgisi dahilinde yapılmıştır ‘ demişti

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2016, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER