Kemal Kılıçdaroğlu PM'de istifa resti çekti

CHP'nin dünkü PM toplantısında muhalif üyelerin Erdal Aksünger'i İzmir Bayraklı'dan aday göstermek için verdiği önergeyle başlayan tartışma Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nin istifa restiyle sonuçlandı. Aksünger adaylıktan çekildi. Bir PM üyesi yaşananları, "Genel Başkan asıl darbeyi kendi MYK'sından yedi" sözleriyle yorumladı.

Kemal Kılıçdaroğlu PM'de istifa resti çekti
CHP’nin 31 Mart Yerel Seçimi öncesi son kritik Parti Meclisi (PM) toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nin istifa restine sahne oldu.

14 KABUL, 11 RET OYU ÇIKTI, MYK’NİN ÇOĞUNLUĞU ÇEKİMSER KALDI

PM’de kendisi de PM üyesi olan Erdal Aksünger’in İzmir Bayraklı’dan aday gösterilmesi için önerge verildi. Önergenin gündeme alınması oylamasında 14 kabul, 11 ret oyu çıktı. PM’nin geri kalan üyeleri, buna Merkez Yürütme Kurulu(MYK)’nun çoğunluğu da dahil çekimser kaldı.

KILIÇDAROĞLU: BU MYK’NIN OYLANMASIDIR. İSTİFA EDER, ÇEKER GİDERİM

Kemal Kılıçdaroğlu PM’ye ara vererek MYK üyeleriyle toplandı. Aranın ardından PM’ye dönüldüğünde Kılıçdaroğlu, “Bu MYK’nın oylanmasıdır. İsterseniz güven oylaması yapabiliriz. Sorun değil arkadaşlar, ben istifa eder, çeker giderim” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun bu restinin ardından söz alan Erdal Aksünger, “Seçime giderken ne arkadaşlarımı ne de partimi böyle bir sıkıntıya sokarım. Seçim sürecinde partimi lidersiz bırakamam, ben adaylıktan çekiliyorum” diye konuştu.

Aksünger Twitter hesabından son olarak şu mesajı paylaştı: “Ne darılacak ne de üzülecek zaman. Vicdanı, liyakatı önemseyip tecellisi ve Parti içi demokrasi için teveccüh gösteren PM üyelerime minnettarım. Bizler partiliyiz, bu parti hepimizin. Kimse ev sahibi değil, biz de kiracı değiliz. Yarından itibaren alanlardayız. Yaşasın CHP”

‘GENEL BAŞKAN ASIL DARBEYİ KENDİ MYK’SINDAN YEDİ’

Aksünger’in bu paylaşımına rağmen CHP’de tartışmalar sürüyor. Gazete Duvar’a tartışmalı geçen toplantıyı anlatan bir PM üyesi şu yorumu yaptı:

“Aksünger’in adaylığı önergesinin gündeme alınması oylaması sonucunun 14 kabul, 11 ret çıkması önemlidir. PM’de 18 MYK üyesi var, Kemal Bey ile birlikte 19 kişi eder. MYK üyelerinin çoğu çekimser kaldı. MYK’dan sadece 7 kişi ret oyu verdi, diğerleri ses çıkarmadı. Kemal Bey bunun üzerine ‘Bu MYK’nın oylanmasıdır’ dedi, istifa restini çekti. Ancak işin aslı Genel Başkan asıl darbeyi kendi MYK’sından yedi. Kemal Kılıçdaroğlu ‘İstifa ediyorum’ deyince paniğe kapıldılar ama işin özü budur. Kemal Bey’in Bayraklı için kendi adayı olan Cevat Durak’taki ısrarı çok derin bir yara bıraktı.” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2019, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER