Kemal Kılıçdaroğlu: Türk Tabipleri Birliği haklı çıktı

Türk Tabipleri Birliği heyetinin, Alaattin Çakıcı’nın tehdit ettiği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptığı geçmiş olsun ziyaretinde ana gündem pandemi oldu. Hekimlerden bilgi alan Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı'nın son vaka sayısına dikkat çekti ve TTB'nin yaptığı açıklamalarda haklı çıktığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “TTB’nin yaptığı çalışmalara halkımız ve partimiz güveniyor" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Türk Tabipleri Birliği haklı çıktı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey üyeleri, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın tehdit ve hakaret ettiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na “geçmiş olsun” ziyaretinde bulundu. Sağlık Bakanlığı’nın uzun bir süre sonra tüm Covid-19 vakalarını açıklama kararı almasının ardından CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen ziyaretin ana gündem maddesi de pandemi oldu.

TTB adına Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Genel Sekreter Prof. Dr. Vedat Bulut ve Merkez Konseyi Üyesi Doç. Dr. Deniz Erdoğdu’nun katıldığı ziyarette CHP heyetinde ise Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin yer aldı.

Salgının geldiği aşamaya ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bilgi veren TTB heyeti, sağlık kurumlarının doluluk oranını ve sağlık çalışanlarının pandemi döneminde yaşadığı zorlukları anlattı.  Covid-19 salgını, Türkiye’deki aşı teknolojilerinin durumu gibi başlıkların konuşulduğu görüşmede Kılıçdaroğlu hekimlere Türkiye’nin gelecek dönemlere ilişkin yatırım vizyonunun ne olması gerektiğini sordu.

TUTUKLANAN GÖKALP’İN DURUMU KONUŞULDU

TTB yöneticileri ve Kılıçdaroğlu arasında yapılan görüşmede, Diyarbakır Başsavcılığı'nın Demokratik Toplum Kongresi'ne yönelik başlattığı operasyon kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan TTB Yüksek Onur Kurulu üyesi Doktor Şeyhmus Gökalp’ın tutuklanması da konuşuldu. Hekimler Kılıçdaroğlu’na, Gökalp’in haksız ve hukuksuz bir şekilde evine yapılan operasyonla gözaltına alındığını, tutukluluğun gerçek delil ve tanık ifadelerine dayanmadığını, tutukluluk kararının da politik gerekçeyle verildiğini söyledi. 

Edinilen bilgiye göre görüşme sırasında Türk Tabipleri Birliği’yle her zaman görüş alışverişi yapmak istediklerini belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye’de pandemi sürecinin atlatılması sürecinde TTB'nin yaptığı açıklamalarla haklı çıktığını söyledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yeniden vaka sayılarını açıklama kararını değerlendiren CHP lideri, Sağlık Bakanlığı’nın  son açıklamalarıyla rakamların gizlendiğinin de ortaya çıktığını söyledi. 

Kılıçdaroğlu ziyarete gelen TTB yöneticilerine, “TTB’nin yaptığı çalışmalara halkımız ve partimiz güveniyor.  Bundan sonraki çalışmalarınızda sık sık görüş alışverişi yapalım bizleri de aydınlatın. Biz de buna göre programlar yapacağız” ifadelerini kullandı. 

TTB DOKUZUNCU AY RAPORUNU ARALIK ORTASINDA AÇIKLAYACAK

Öte yandan korona virüsü salgını döneminde belirli aralıklarla salgının Türkiye’deki ve dünyadaki durumuna ilişkin raporlar hazırlayan tabipler, salgının 9’uncu ayı yaklaşırken ‘9’uncu Ay’ raporuna dair çalışmalarına da başladı.  Aralık ayının ikinci haftası kamuoyuyla paylaşılacak olan raporun ayrıca talep eden kurumlara da iletileceği öğrenildi. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER